Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Dani otvorenih vrata Udruge Srce 2019.

Dani otvorenih vrata Udruge Srce 2019.
Udruga Srce je i ove godine tradicionalno sudjelovala u Danima otvorenih vrata udruga 16. i 17. svibnja 2019. godine

Udruga Srce otvorila je svoja vrata svim zainteresiranim građanima i građankama kako bi im pobliže predstavila rad Udruge Srce i dosadašnje rezultate u zajednici. Organizirala je raznovrsne i zanimljive sadržaje na kojima su posjetitelji mogli aktivno sudjelovati kroz radionice, izlaganja, promocije radova i razgledavanje prostora, a nakon formalnog dijela programa uslijedila je zakuska i druženje.

U četvrtak 16. svibnja okupio se veliki broj znatiželjnih posjetitelja. Između ostalih, Udrugu Srce posjetili su članovi Udruge umirovljenika Bedenica, Udruge umirovljenika Sveti Ivan Zelina, Gljivarske udruge Amanita i Doma za odrasle osobe Skupnjak. Posjetiteljima je predstavljena nova kuharica „Zdravo kuhati, možeš i ti“ koju su članovi Udruge Srce marljivo pripremali uz podršku voditeljice Poludnevnog boravka i Kluba Srce te stručnih suradnika. Nakon predstavljanja kuharice, uslijedilo je izlaganje članova Gljivarske udruge Amanita o vrstama gljiva na našim prostorima. Također su pripremili gljivarski kotlić kojim su se posjetitelji mogli počastiti. Za sam kraj druženja, zapjevao je pjevački zbor Udruge umirovljenika Sveti Ivan Zelina, a kasnije se i zaplesalo.

Drugi dan obilježio je posjet učenika OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline, PŠ Nespeš i PŠ Gornje Psarjevo u pratnji svojih učiteljica i ravnateljice. Učenici su po dolasku bili podijeljeni u tri skupine kako bi mogli sudjelovati u pripremljenim interaktivnim radionicama s članovima Udruge i volonterima. Učenici su u skupine bili podijeljeni po bojama. Zelena grupa okušala se u sadnji sukulenata u plasteniku Udruge tijekom koje su naučili štošta o biljkama. Plava grupa sudjelovala je u radionici „Bontončić“ gdje su učili kako pristupiti djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom. Posljednja žuta grupa izrađivala je glinene posudice gdje su se učenici mogli umjetnički izraziti i pokazati svoju kreativnost. Nakon inkluzivnih radionica uslijedilo je druženje uz zakusku ispunjenju dječjim smijehom i veseljem.

Udruga Srce srdačno se zahvaljuje svim posjetiteljima, dugogodišnjim suradnicima i prijateljima koji su upotpunili Dane otvorenih vrata Udruge Srce svojim dolaskom i sudjelovanjem na aktivnostima te se raduje budućim susretima i druženjima.

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška