Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Edukacija u sklopu projekta "Organizacije koje brinu"

Objavljeno: 11.11.2015 u 12:39
Edukacija u sklopu projekta "Organizacije koje brinu"
Udruga Srce sudjeluje i u izradi lokalne strategije za djecu i mlade.

U sklopu projekta  "Organizacije koje brinu" u periodu od 11. do 13. studenog 2015. održat će se edukacija na temu Participativan proces razvoja lokalnih politika za djecu. Edukacija se održava u Hotelu Ivan u Solaris Beach Resortu u Šibenik, a okuplja zainteresirane stručnjake, predstavnike lokalnih vlasti okupljene kroz Vijeća za prevenciju, medije kao i (partnerske) organizacije civilnoga društva.

Cilj edukacije je osnažiti 30 predstavnika tijela javnih vlasti okupljenih kroz Vijeće za prevenciju u Sv. Ivanu Zelini, Vukovaru i Belišću u izradi lokalne strategije za djecu i mlade koja će biti utemeljena na stvarnim potrebama zajednice te će tijekom cijelog procesa uključivati dijalog sa zainteresiranim građanima. Ispred Savjeta mladih na preporuku Udruge Srce na spomenutoj edukaciji sudjelovat će Jelena Kovačević, voditeljica EU projekta. 

Projekt provodi Udruga roditelja “Korak po korak” u partnerstvu s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Udrugom mladih Zeline, Centrom mladih Belišće, Udrugom Proanima.kreativka iz Vukovara i udrugom PRONI iz Osijeka.

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška