Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Hrvatska volontira 2017 - Izvještaj o provedenim aktivnostima

Objavljeno: 30.05.2017 u 09:02
Hrvatska volontira 2017 - Izvještaj o provedenim aktivnostima
Manifestacija Hrvatska volontira održavala se od 22. do 27. svibnja u 55 hrvatskih gradova, a organizirana je od strane Hrvatske mreže volonterskih centara. Cilj manifestacije je potaknuti što više građana, organizacije i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Lokalni volonterski centar Zelina i Udruga Srce sudjeluju u manifestaciji drugu godinu zaredom. U ovogodišnjoj manifestaciji prijavljene su dvije volonterske aktivnosti - Kreativnost na djelu i Igračku izradi - djecu iznenadi.

Radionica Kreativnost na djelu održavala se 23. svibnja 2017. godine od 15 do 19 sati u Kući podrške Srčeko, a u aktivnosti su sudjelovali članovi Udruge Srce - osobe s invaliditetom, volonteri iz Udruženja umirovljenika Grada Svetog Ivana Zeline te ostali volonterima koji kontinuirano sudjeluju u kreativnim radionicama. Tijekom radionice sudionici su izrađivali keramičke cvjetove raznih oblika, sudjelovali u njihovom bojanju i izradi malih buketa.  Cilj ove integracijske radionica članova Udruge Srce s ciljanom skupinom Udruženjem umirovljenika i ostalim volonterima organizirala se s ciljem osvješćivanja i prihvaćanja  različitosti, poticanje zajedničkog rada i druženja te senzibilizacije okoline. Kreativno integracijska radionica u raznim tehnikama završila će glazbenim programom od strane Udruge umirovljenika te zajedničkom zakuskom i podjelom simboličnih poklona sudionicima.

Galerija

Radionica Igračku izradi-djecu iznenadi održavala se 25. svibnja 2017. godine od 15 do 17 sati u Kući podrške Srečko. U aktivnosti su sudjelovali učenici SŠ Dragutina Stražimira u pratnji profesora  i članovi Udruge.  Tijekom radionice volonteri su pružali podršku osobama s invalidtetom u pripremi drvenih elemenata (ručno brušenje, bojanje, lijepljenje) te konačnu pripremu i pakiranje edukativnih igračaka. Radionica je završila zajedničkim druženjem i zakuskom. Uključivanjem učenika u ovakve volonterske aktivnosti u zajednici potiče se i razvija društvena solidarnost te se pridonosi stimulativnom okruženju za osobe s invaliditetom i mogućnostima za njihov osobni rast i razvoj. 

Galerija

Hvala svim volonterima koji su se uključili u ove aktivnosti i dali svoj doprinos u njihovom provođenju te su na taj način pokazali kako nisu samo pomagači, nego nositelji pozitivnih promjena koji svojim vlastitim angažmanom sudjeluju u stvaranju zajednice u kakvoj žele živjeti.

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška