Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Lokalni volonterski centar

Volonterski centar je osnovan s ciljem pružanja potpore potencijalnim volonterima i organizatorima volontiranja kroz davanje neposredne pomoći.

Lokalni volonterski centar Zelina otvoren je 4. travnja 2013. godine u sklopu Udruge Srce. Sjedište centra je Ulici Petra Preradovića 3 u Svetom Ivanu Zelini.  Volonterski centar je osnovan s ciljem pružanja potpore potencijalnim volonterima i organizatorima volontiranja  kroz davanje neposredne pomoći.

Volontiranje, kao dobrovoljan vid pružanja pomoći drugome, a bez osobne koristi u obliku novčane naknade, već dugo postoji među ljudima. Ono po čemu se razlikuje volontiranje, nekada i sada jest način na koji se zajednica i predstavnici vlasti odnose prema njemu u smislu njegovog prepoznavanja, poticanja i vrednovanja.

Volonterski rad ima još jednu posebitost, a to je; da se uvijek obavlja s ljubavlju, jer ga obavljaju upravo one osobe koje osjećaju potrebu djelovati na taj način, što je dakako vidljivo i u konačnici, u rezultatima tog rada.

Udruga Srce je u svom dosadašnjem radu razvila jednu široku mrežu volonterizma, a želeći je proširiti i na druge organizacije civilnog društva, pokrenuli smo osnivanje Lokalnog volonterskog centra.

Nakon što je Gradsko vijeće usvojilo lokalnu volontersku politiku gradonačelnik, g. Vlado Žigrović imenovao je radnu grupu s ciljem praćenja i  evaluacije provođenja lokalne volonterske politike. Radnu grupu čine predstavnici prioritetnih područja:

  • Socijalna skrb: Alma Mašić Biljan, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina
  • Djeca i mladi: Petra Šambar, članica Savjeta mladih Grada Svetog Ivana Zeline
  • Obrazovanje: Dolores Orbanić Biliškov, pedagog OŠ K.Š.Đalskog 
  • Zaštita okoliša: Mladen Miko, predsjednik udruge Eko Zelina
  • Kultura i turizam: Josip Žigrović, stručni suradnik za turizam, Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zelina
  • Grad Sveti Ivan Zelina: Ivka Pecak, Branka Hođa
  • Koordinator rada grupe: Jelena Kovačević, stručni suradnik Udruge Srce

Sve informacije vezane uz volontiranje i rad volonterskog centra možete dobiti u Lokalnom volonterskom centru:

PON, SRI, ČET I PET - 8:00-16:00
UTO-11:00-19:00

ili  kontaktom na br. tel.:01/2060-462, 099/301-3930 ili e-mail: 

volonterskicentarzelina@gmail.com

Volonteri Udruge Srce

Iskusite osjećaj pomaganja onima kojima je to potrebno; dobra djela oplemenjuju dušu. Podarite nam malo svog slobodnog vremena; spoznajte čistu, iskrenu ljubav i zahvalnost.

Postanite i VI volonter Udruge Srce!

Donatori

Pravni okviri