Hrvatska volontira 2018.

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će povezati ljude i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će se veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Ovogodišnjom manifestacijom želimo posebice naglasiti važnost volontiranja u socijalnoj skrbi i pružanju socijalnih usluga. Međutim, kao i do sada okupit ćemo sve sektore u vidu međusektorske suradnje, te također povezati djelatnike raznih tvrtki s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, u suradnji s partnerskim organizacijama, osmu godinu zaredom organizira tradicionalnu manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom potiče što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovira vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

Sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo = zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu“ želimo naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije.

Manifestacija se odvija u okviru projekta „Hrvatska volontira – pozitivna struja volonterstva!", kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a kojeg provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva, s partnerima: Volonterski centar Zagreb (VCZ),  Volonterskim centrom Osijek, Udrugom „Mi“ – Split, Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke te Domom za starije osobe Maksimir iz Zagreba.

Organizatori volontiranja mogu svoje volonterske aktivnosti upisati u online aplikaciju na www.hrvatska.volontira.vcz.hr, a unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini. Vjerujemo da će se kroz veliki broj akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Kroz kratki pregled prošlogodišnje manifestacije, ističemo da je sudjelovalo 55 gradova i 156 organizatora volontiranja, koji su organizirali čak 269 volonterskih aktivnosti. Ono što je jako bitno istaknuti jest da je zabilježeno čak 4.059 volontera, dok ove godine očekujemo još veći broj uključenih građana koji će svojim volonterskim doprinosom pokazati u kakvom društvu žele živjeti, a ujedno pridonijeti svojoj zajednici i biti uključeni u društveno djelovanje.

Pratite nas i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/hrvatskavolontira/

Povratak