Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Ljetni kamp HSUTI-a

Ljetni kamp HSUTI-a
Hrvatski savez udruga osoba s invaliditetom u sklopu projekta „Zajedno u zajednici“, organizira je ljetni kamp za osobe s invaliditetom.

Mi članovi Udruge Srce prvi puta smo sudjelovali 2014. godine u Zadru, a za neke od nas bila je to prva prilika da idemo na ljetovanje bez svojih roditelja te da se još malo osamostalimo.

U razdoblju od 17. do 23.9. 2017. godine, u ljetnom  kampu  HSUTI-a sudjelovali su članovi Udruge Src,  Darko  Antunović i Tomislav Nedelić te Ivan Kovačević kao osobni asistent i animator.

Osim nas članova Udruge, u ljetnom kampu je sudjelovala Udruga invalida grada Samobora te Udruga invalida iz Stubice.

Na putu do Zadra cijelim nas je putem pratila kiša, no unatoč lošem vremenu, bili smo dobro raspoloženi te smo pod sigurnom rukom našeg vozača Mirka stigli u Zadar.

Po dolasku u Omladinski hostel dobrodošlicu nam je poželjela predsjednica HSUTI-a, gospođa Jozefina Kranjčec koja je također s nama bila u kampu.

Svakog dana našeg boravka na moru održavala se neka organizirana aktivnost.   Tako smo prvog dana nakon dolaska imali psihološku radionicu koju nam je  održala psihologinja gospođa Irena, a za vrijeme te radionice svi smo se još malo bolje upoznali.

 Svakog dana poslje doručka svoje vrijeme smo posvetili tjelovježbi koju nam je vodila gospođa koja je po struci kineziolog.

Iako je kraj mjeseca rujna još uvijek smo mogli iskoristiti tri lijepa dana za kupanje.

Pri ulasku u more pomagali su nam simpatični spasioci Mardi i Marin koji su se družili s nama.

 Osim kupanja i uživanja na plaži, u programu ljetnog kampa imali smo i obilazak Zadra uz stručno vodstvo gospođe Vesne koja je turistički vodič.

Na ovom ljetovanju svoju kreativnost imali smo prilike izraziti na mnoge načine, u izradi zdjelica dekupaž tehnikom, pjevanjem u karaokama te igranjem viseće kuglane.

I tako, dan po dan primakao se kraju još jedan HSUTI-ev ljetni kamp.

Iako nam je bilo žao napustiti sve te divne ljude među kojima smo stekli i neke nove prijatelje, ipak smo se svojim kućama vratili sretni i obogaćeni za još jedno novo iskustvo.

 

Pripremio: Tomislav Nedelić, član Udruge

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška