Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Održana završna konferencija EU projekta „Prsten potpore“

Održana završna konferencija EU projekta „Prsten potpore“
Udruga Srce sudjelovala je na završnoj konferenciji EU projekta "Prsten potpore" te je prezentirala svoj rad kao primjer dobre prakse

U Dvorcu Lužnica u Zaprešiću održana je završna konferencija EU projekta „Prsten potpore“ koji se u školskoj godini 2016./2017. provodio u 26 osnovnih i 6 srednjih škola na području Zagrebačke županije. U sklopu ovog projekta bilo je angažirano 92 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi koji su pomagali u radu 102 učenika s teškoćama u razvoju.

Tijekom konferencije predsjednica Udruge Srce, Đurđa Penava imala je priliku predstaviti rad Udruge Srce te suradnju organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova kao primjer dobre prakse kroz osiguranje pomoćnika u nastavi. Ispred roditelja svoja iskustva prenijela je Dubravka Geller, a učiteljice razredne nastave iz OŠ Dragutina Domjanića, Tanja Domitran i Martina Potočki govorile su o svojim početnim iskustvima i načinu rada pri uključivanju djece s teškoćama u redovni sustav obrazovanja. Zajednička suradnja svih ima vrlo važnu ulogu u stvaranju inkluzivnog obrazovanja i poticanju inkluzivne kulture u zajednici. 

Na konferenciji je istaknuto kako se osiguravanjem pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama jačaju stručni kapaciteti pomoćnika u nastavi s ciljem boljeg pozicioniranja na tržištu rada  te se sustavno podiže svijest javnosti o pravima i mogućnostima obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju.

Drugi po redu projekt „Prsten potpore“ započeo je 8. kolovoza 2016. godine, a završit će 7. kolovoza 2017. godine. Njegova ukupna vrijednost iznosi 4.242.152,00 kn, od čega bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda (ESF) iznose 2.500.000,00 kn, dok je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano 871.076,00 kn, a preostali dio od 871.076,00 kn Zagrebačka županija je osigurala sama. Više o samoj konferenciji možete pročitati na službenim stranicama Zagrebačke županije. 

Zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji na pozivu i pružanju mogućnosti da svoje bogato iskustvo i vrijedan rad prezentiramo drugima. 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška