Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Otvorena izložba "Likovni susreti u Srcu"

Otvorena izložba "Likovni susreti u Srcu"
Svečano je otvorena izložba slika i radova nastalih na zajedničkim susretima s članovima Udruge Srce, likovnim umjetnicima i članovima HULULK-a, pod nazivom „LIKOVNI SUSRETI U SRCU“.

U petak 29. studenog 2019. godine u Galeriji Sveti Ivan Zelina svečano je otvorena izložba slika i radova nastalih na zajedničkim susretima s članovima Udruge Srce, likovnim umjetnicima i članovima HULULK-a, pod nazivom „LIKOVNI SUSRETI U SRCU“. 

Izložba je otvorena uoči proslave Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se svake godine obilježava 3. prosinca, a koji Udruga „Srce“ obilježava tijekom godine na razne načine. Osobe s invaliditetom kroz život se susreću s brojnim poteškoćama i barijerama, no ovom izložbom naglašene su upravo njihove mogućnosti. Izložbu su otvorili likovna kritičarka Sanda Stanaćev Bajzek i gospodin Vilko Žiljak, ujedno domaćin izložbe. Pokrovitelji izložbe su Zagrebačka županija i Županijske ceste Zagrebačke županije. 

Predsjednica Udruge Srce Đurđa Penava zahvalila je okupljenima na podršci i dolasku, naglasivši upravo mogućnosti osoba s invaliditetom. U ime Grada Svetog Ivana Zeline okupljenima se obratio gradonačelnik Hrvoje Košćec istaknuvši da je ponosan što Sveti Ivan Zelina ima Udrugu „Srce“ koja kroz brojne aktivnosti gradi život našeg grada. Ujedno je naglasio da ga veseli što članovi udruge ostvaruju izuzetne rezultate, a svim osobama s invaliditetom, čestitao je njihov dan. Ispred Grada Svetog Ivana Zeline izložbi je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, normativne, upravno-pravne i ostale poslove Branka Hođa, ispred Grada Zagreba, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Filip Ćurko, a ispred Zagrebačke županije zamjenik Župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić te Ivana Fučkan, članica odbora za prosvjetu, kulturu i šport.

Na izložbu se osvrnula likovna kritičarka Sanda Stanaćev Bajzek, a svoj osvrt dao je i domaćin izložbe gospodin Vilko Žiljak. Izložba je bila uveličana i recitacijama i glazbenom izvedbom članova Udruge Srce, a nakon otvorenja izložbe, posjetitelji su mogli uživati u predivnim slikama.

Likovni susreti međunarodnog su karaktera, jer su uz hrvatske umjetnike, sudjelovali i inozemni iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Francuske. Svrha likovnih susreta je prvenstveno humanitarna, a druženje kroz likovno stvaralaštvo nema samo umjetnički likovni učinak, već otvara širi dijapozon mogućnosti, rušeći predrasude i pružajući jednaku šansu svima. Likovni uradci obogaćeni su i implementacijom infrared tehnologije korištene u slikarstvu i dizajnu, kojom tim na čelu s Vilkom Žiljakom već desetak godina osvaja prestižne nagrade diljem svijeta.

Izložba će se moći pogledati do 17. prosinca 2019. godine.

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška