Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Pokažimo da nam je stalo

Pokažimo da nam je stalo
Međunarodni dan osoba s invaliditetom prilika je da osobe s invaliditetom progovore o odnosu društva prema prema njima, ali i da pokažu da aktivno žele sudjelovati u životu zajednice te na taj način biti ravnopravni građani ove zemlje i svijeta.

U četvrtak  30. 11.2017.   u Zelinskoj  gradskoj  vijećnici  u organizaciji  Udruge „SRCE“ održana je javna tribina pod nazivom „Pokažimo da nam je stalo“ koju je vodila djelatnica udruge Nikolina Sičaja.

Na početku tribine prigodnim se je riječima  obratila predsjednica udruge Đurđa Penava koja je naglasila da se o osobama s invaliditetom ne treba govoriti samo 3. 12.,  na međunarodni dan osoba s invaliditetom, već bi se to trebalo činiti tijekom cijele godine. Nakon predsjednice udruge  prigodnim rječima obratila se zamjenica gradonačelnika Svetog Ivana Zeline, gospođa Ines Pavković Hrupec  koja je naglasila da je suradnja udruge i grada uvijek bila dobra te je naglasila da će takva biti i dalje.

 Nakon predsjednice udruge  govorila je djelatnica udruge Jelena Ferin koja je  govorila o važnosti  obrazovanja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.

 Prezentacija  stručne suradnice Udruge „SRCE“ te voditeljice  Kluba srce Marije Dugac govorila je o ljudskim pravima.

  Na ovoj tribini je kao gošća sudjelovala profesorica sa Edukacijsko -rehabilitacijskog fakulteta  Lelia Kiš - Glavaš koja je govorila o važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Članica udruge Marija Kotarski  svima okupljenima ispričala je svoja iskustva s neprilagođenim javnim prijevozom te neprilagođenim javnim ustanovama i naglasila kako se što prije treba ozbiljno krenuti u rješavanje tih problema.

  O problemu arhitektonskih barijera govorio je  član udruge Tomislav Nedelić.

 O svojim iskustvima sa poslodavcima govorili su  članica udruge Marina  Klarić  koja je i zaposlena u udruzi  te Štefanija Klasić i Anđelko  Žagar.

 Na kraju tribine prikazan je film o izradi drvenih igračaka i Muffin caffeu.

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška