Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Priznanje Zonta Kluba Zagreb

Objavljeno: 17.11.2019 u 12:57
Priznanje Zonta Kluba Zagreb
Predsjednici Udruge Srce je 15.11.2019. godine, u sklopu obilježavanja 100 godina djelovanja ZONTA INTERNATIONAL i 25. obljetnice ZONTA KLUBA Zagreb, dodijeljeno priznanje za poticanje pozitivnih društvenih promjena koje je postigla kroz četrnaestogodišnje uspješno vođenje Udruge Srce nastale inicijativom žena, majki koje su željele djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invalidtetom omogućiti dostojan život.

ZONTA INTERNATIONAL je međunarodna udruga  osnovana kako bi pomagala ženama u profesionalnome, edukacijskom i društvenom usavršavanju.  Danas broji  31.000 članicu i ima više od 1.200 klubova u 64 zemlje.

ZONTA KLUB ZAGREB jedan je o tih klubova, a ove godine obilježava 25 godina svojeg postojanja.

Pored stručnih predavanja koja su nas podsjetila na izazove na području rodne jednakosti, ovo je bila prilika da se prisjetimo brojnih aktivnosti koje je ZONTA KLUB ZAGREB organizirao kroz vrijeme, trud, entuzijazam i talent udruženih žena.

Prepoznatljiva aktivnost ove udruge su dobrotvorni koncerti harfi koji su jedinstveni i zbog toga što na njima nastupa orkestar od preko 20 harfista iz Hrvatske.

U palači Dverce, gospođa Marija Mlinar, najpoznatija hrvatska harfistica, u svečanost dodjele priznanja, unijela je drage nam zvuke harfe koji su cijeloj svečanosti dali jednu veličanstvenu notu.

Biti uspješna žena  danas znači „žongliranje“ između brojnih životnih uloga. Suvremeno i razvijeno društvo neće zahtijevati od žene izbor između obitelji i karijere.  Tamo gdje drugi vide nesavladive  prepreke, žene  vide izazove koje treba prevladati. Razmišljajući izvan okvira, uspješne žene  uzdižu se i iznad osobnih ograničenja.

Uz zahvale ZONTA KLUBU ZAGREB, što je prepoznao njezin trud i zalaganje, predsjednica Đurđa Penava naglasila je kako je ona umjesto izazova  postizanja ravnoteže obiteljskih obaveza i karijere, odabrala jedan drugi put, a to je obitelj i bolje društvo koje će djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom osigurati dostojan život.

Ovaj događaj ohrabrio nas je da se usudimo sanjati društvo čiji korijeni leže u socijalnoj pravednosti, gdje svaki pojedinac ostvaruje svoje potencijale i mijenja svijet na bolje.

I zato poruka svakoj ženi za kraj:

"Posveti se svojoj ideji. Kreni u njenu realizaciju. Bori se za nju. Prevladaj svoje strahove. Smij se. I ne zaboravi, to je tvoj san."  Balzac

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška