Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Udrugu SRCE posjetili studenti iz SAD-a

Objavljeno: 14.06.2017 u 12:04
Udrugu SRCE posjetili studenti iz SAD-a
Od 19.05. do 01.06.2017., u okviru suradnje Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta za zdravlje i humanističke usluge Državnog Sveučilišta Indiane, u Hrvatskoj je boravilo 5 američkih studenta i njihovi profesori Don Rogers i Brian Pike.

Američki gosti na fakultetu u Indiani bave se i studiraju rekreacijsku terapiju – profesiju koja se bavi rekreacijom kao intervencijom  u procesu rehabilitacije osoba s različitim bolestima i invaliditetom. Rekreacijski terapeuti koriste različite sportske i fizičke aktivnosti, umjetničko izražavanje i različite druge terapijske i socijalizacijske programe u cilju poticanja kvalitete života svojih klijenata.

Tijekom boravka u Hrvatskoj održana su predavanja za studente, posjetili su nekoliko Centara (Mali dom, Centar za rehabilitaciju ERF-a), Kineziološki fakultet, Udrugu za terapijsko jahanje „Don Kihot“, vikend su proveli na izletu u Puli, a u utorak, 30. 05. posjetili su Udrugu SRCE. Ovaj posjet ostvaren je zahvaljujući suradnji, i Udruge Srce i ovog fakulteta u Americi, sa prof. Damirom Miholićem.

 

Bilo nam je veoma zanimljivo, a i studenti rekreacijske terapije su uživali u našim zajedničkim aktivnostima. Prva aktivnost bila nam je pogađanje raznih zanimanja pomoću sličica, a zatim smo odigrali nekoliko skečeva i zabavnih igara uz koje je bilo mnogo smijeha i veselja. Da bi naši gosti vidjeli kako nastaju djela iz naše kreative pokazali smo im prostorije u kojim nastaju naši kreativni radovi. U sklopu zajedničkog druženja imali smo i svečani ručak, a kako bi se svi zajedno još malo zabavili i zaplesali, Anđelko je uzeo gitaru i počelo je veliko veselje.

Ovaj posjet studenta iz SAD-a vrlo je značajan jer takvim susretima Udruga Srce stvara mrežu prijateljstva i suradnje i izvan granica Republike Hrvatske.  

Naša želja je da nas u budućnosti posjete studenti i iz mnogih drugih zemalja.

Pripremio: Tomislav Nedelić, član Udruge „SRCE“

 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška