Zaigrajmo priču

Objavljeno: 23.10.2017 u 09:30
Zaigrajmo priču
Svi mi smo nekada u djetinjstvu imali neku omiljenu bajku koju su nam pričali naši roditelji ili djedovi i bake. Bajke su izmišljene priče u kojima često ima mnogo tužnih, čudnih i strašnih događaja, ali na kraju one sve sretno završe.

Članica  Udruge Srce, Nikica Šimunčić-Loborec još od djetinjstva gaji ljubav    prema  knjizi i čitanju te o mnogo toga puno zna.

Kako bi to Nikica mogla prezentirati  javnosti, Udruga „SRCE“ je u suradnji s Gradskom knjižnicom Sveti Ivan Zelina, povodom „Mjeseca hrvatske knjige“, organizirala  radionicu „Zaigrajmo priču“.

Od utorka 17. do petka  20.  listopada  2017. godine, u prostorijama   Gradske knjižnice Sveti Ivan Zelina,  polaznici ovih radionica bili su učenici prvih razreda OŠ  „Dragutina Domjanića“, koji će u sljedećem polugodištu u sklopu obrazovnog programa čitati bajke pa su ove radionice odličan uvod u tu temu.

Tijekom ovih radionica,  djeca su mogla nešto više saznati o bajkama te o najpoznatijim piscima  bajki, a Nikica je svakoj grupi ispričala jednu od najpoznatijih bajki.

Posebnost ovih radionica  bila je u tome što su djeca, osim što su mogla nacrtati  najdraži dio, imala priliku i odglumiti jedan dio iz neke bajke,  a sve je proteklo uz puno smijeha i radosti.

Neki od učenika  su se toliko uživjeli u glumu da su poželjeli uz pomoć svojih učiteljica pripremiti neki igrokaz koji planiraju izvesti kod nas u Udruzi.

Udruga Srce najljepše zahvaljuje na suradnji Gradskoj knjižnici te OŠ „Dragutina Domjanića“ te Nikici koja je pripremila ove prekrasne radionice za koje se nadamo da će ih biti još.

Pripremio: Tomislav Nedelić, član Udruge „SRCE“