Ciljevi

Ciljevi Udruge su:

• Zaštita  i promicanje ljudskih prava i prava na neovisno življenje te uključenost u zajednicu djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.
  • Aktivno sudjelovanje u razvoju i neposrednoj primjeni socijalnog modela skrbi za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihovih obitelji, izjednačavanje mogućnosti uz uvažavanje njihovih potreba i dostojanstva.
  • Sudjelovanje u kreiranju i zagovaranju javnih politika te stvaranje uvjeta za život u zajednici uz primjerenu podršku djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.
  • Razvoj volonterstva i rada Lokalnog volonterskog centra

Ostvarivanje ciljeva  Udruga ostvaruje sljedećim djelatnostima:

• unapređenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, mladih s invaliditetom, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji
  • obrazovanje za demokratsko građanstvo,
  • prevencija nasilja među djecom i mladima,
  • volonterstvo
  • promicanje društvene solidarnosti
  • promicanje dobrog upravljanja
  • praćenje javnih politika i javno zagovaranje,
  • razvoj civilnoga društva,
  • razvoj lokalne zajednice,
  • javno informiranje i mediji