HRVATSKA VOLONTIRA

Kroz manifestaciju HRVATSKA VOLONTIRA Udruga SRCE je provela 3 inkluzivne radionice sa  SŠ Dragutina Stražimira. Srednjoškolci smjerova: frizer, agrotehničar i stolar -  pokazali su svoja znanja osobama s invaliditetom. Učenici-volonteri su  imali  priliku naučiti pristupati osobama s invaliditetom te vidjeti  kako mogu svojim vještinama učiniti nešto korisno za zajednicu u kojoj žive, a osobe s invaliditetom su, osim lijepih frizura, dobili iskustvo rada u frizerskom praktikumu, način izrade drvenih komponenata za drvene didaktičke igračke, te način i briga u sadnji oko biljaka u vrtu, stekli su nova poznanstva i osjećaj pripadnosti zajednici. Svim volonterima podijeljeni su bedževi sa natpisom „ I ja sam volonter“.

DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ bilo je uključeno u ovu manifestaciju sa akcijom „Imam svoj vrt“ GU Amanita je ustupila svoje zemljište za vrt, a srednjoškolci smjera agrotehničar su pripremili gredicu i posadili mrkvu, peršin,blitvu,grah,rajčicu,papriku i ciklu sa volonterima DND-a.

Povratak