Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Psihološko savjetovanje

Psihološko savjetovanje olakšava suočavanje s poteškoćama koje nosi svakodnevni život. Provodi se s ciljem postupnog prevladavanja problema i postizanja većeg životnog zadovoljstva. Cilj savjetovanja je učenje novih vještina koje pomažu realizirati čovjekove potencijale.

Kada smo suočeni s problemima, nekada ih rješavamo sami a ponekad nam pomaže razgovor i podrška bliskih osoba. No, u nekim slučajevima, ovakav pristup rješavanju poteškoća nije dovoljan i javlja se potreba za razgovorom sa stručnom osobom.

Psihološko savjetovanje pomaže osobama da se lakše snalaze u svojim životnim ulogama i da se uspješno nose sa svakodnevnim izazovima s kojima se susreću. Nadalje, pomaže roditeljima da bolje razumiju svoju djecu i njihove potrebe, ali i sebe kao roditelje. Pruža podršku osobama koje se nalaze na bilo kakvoj životnoj prekretnici, prilikom koje ih treba osnažiti, pružiti im podršku i osvijestiti im vlastite potencijale.

U povjerljivoj i podržavajućoj atmosferi psihološkog savjetovališta možete izraziti svoje probleme, nedoumice, želje i potrebe, a uz stručnu pomoć savjetovatelja doći do boljeg uvida u sebe i situaciju u kojoj se nalazite te osvijestiti svoje misli, osjećaje i ponašanja.

Savjetovanje se obično u početku provodi jednom tjedno u trajanju od 45 minuta. S vremenom se broj susreta prorjeđuje, ovisno o Vašem napretku i potrebama.

Bitno je napomenuti da ne postoje male teškoće. Svaka teškoća koja vas sprečava da budete sretni i zadovoljni za vas je velika.

Ljudski je potražiti pomoć i prihvaćanje profesionalne pomoći samo pokazuje koliko ste hrabri i usmjereni prema osobnom rastu i razvoju.

 

Radno vrijeme:

Srijeda: 8:00-12:00h

Četvrtak: 11:00-19:00h

Petak: 8:00-16:00h

Kontakt:

Barbara Miletić, psiholog, e-mail: <psiholog@udruga-srce-zelina.hr>

Telefon: 01 2060 462; Mobitel 099 301 3930

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška