Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Emocionalni izazovi u radu s ranjivim skupinama

Emocionalni izazovi u radu s ranjivim skupinama
U petak, 6.7.2018. godine u prostorijama Udruge Srce održana je edukacija pod nazivom "Emocionalni izazovi u radu s ranjivim skupinama" pod vodstvom Darka Kobetića, prof.reh., ravnatelj centra znanja PROFECTUS.

Radionica je namijenjena djelatnicima iz područja odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi te jedinica lokalne i regionalne samouprave koji se svakodnevno u svom radu susreću i rade s djecom s teškoćama, osobama s invaliditetom te pripadnicima ostalih ranjivih skupina.  Izazovi s kojima se susrećemo u nama izazivaju pregršt emocija te se s njima lakše ili teže nosimo.

Nakon što uložimo maksimalna trud i znanje te vještine kako bismo pružali podršku često sami sebi postavljamo pitanja poput „Kako sada reagirati?, Smijem li pokazati kako se osjećam?  Jesam li loš čovjek? Radim li uopće svoj posao kvalitetno?,“ ili rečenica poput „Sve što sam radio/la je uzalud.“ „Mislim da trebamo svi zajedno odustati“.  

Svakako smo svjesni da je naš posao zapravo naš poziv i da uvijek dajemo svoj maksimum no isto tako da je i nama podrška ponekad potrebna kako bi nam potvrdila naš dobar rad i potaknula nas da možda još bolje iskoristimo vlastite potencijale.

Na radionici je sudjelovalo oko 70 sudionika, zaposlenici Udruge Srce te stručni suradnici iz vrtića, škola s područja Zagrebačke Županija, djelatnice Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina, te roditelji. Radionica je financirana sredstvima Zagrebačke županije u sklopu projekta "Podrška u zajednici". 

Galerija

 

 

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce