Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Platforma Zaradi.hr

Osoba si s invaliditetom koja je spremna uči u svijet rada i pokazati svoja znanja i vještine u najboljem svijetlu? Na pravome si mjestu, scrollaj dalje!

Ili si možda poslodavac koji je spreman svoj radni tim obogatiti za člana ili dva više? Želiš pružiti priliku osobama s invaliditetom da se ostvare na poslovnome planu ali ne znaš kako? Tu smo za tebe!

Platformu Zaradi.hr pokrenuli smo s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom i njihovog aktivnog sudjelovanja u traženju posla i konkuriranju na otvorenom tržištu rada.

Mali font, neuočljivi znakovi, niski kontrast ili neistaknute korisne poveznice na platformi neće biti problem. Sadržaj platforme i izgled iste moći će se oblikovati po željama i potrebama posjetitelja. Što znači da čitljiviji font, visoki kontrast teksta, fokus na elemente stranice, podcrtane poveznice, poravnanje teksta ulijevo ili udesno su samo neke od mogućnosti platforme kojima se omogućuje prilagodba i potiče samostalnost osoba s invaliditetom u aktivnom korištenju platforme za zapošljavanje i traženju posla.

U samo par klikova mišem, na Zaradi.hr, poslodavci i posloprimci mogu ispuniti svoje profile koji će u svakom trenutku biti dostupni posjetiteljima platforme, bez obzira na to ima li aktivnih oglasa za posao ili nema. Također, poslodavci u svakom trenu mogu objaviti oglas za posao koji će biti dostupan svima u aktivnom periodu kojega poslodavac navede u samome oglasu.  

Uz profile poslodavaca i posloprimaca te oglase za poslove, na platformi se nalaze i poveznice na primjere dobre prakse, poslodavce koji uspješno zapošljavaju osobe s invaliditetom, poveznice na portale koji su bogati informacijama vezanim uz zapošljavanje osoba s invaliditetom, poput portala ZOSI-a gdje su navedeni poticaji koje poslodavac može ostvariti zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugo.

Nalaze se tu i razni korisni dokumenti poput uputa i procedura za zapošljavanje osoba s invaliditetom, primjeri razumne prilagodbe za pojedinačna radna mjesta, članci vezani uz provedene aktivnosti u raznim organizacijama koji osnažuju osobe s invaliditetom za uključenje u tržište rada i zapošljavanje te aktivnosti kojima se osnažuju poslodavci za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Platforma Zaradi.hr izrađena je u sklopu projekta „Aktiviraj se, razvijaj se“, financiranog od strane Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodio u razdoblju od listopada 2019. do travnja 2021. godine s ciljem povećanja mogućnosti za zapošljavanje, umanjivanja rizika od socijalne isključenosti i siromaštva osoba s invaliditetom te poboljšanje kvalitete rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce