Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Održana prva edukacija za osobe s invaliditetom u okviru projekta "Aktiviraj se, razvijaj se"

Objavljeno: 15.01.2020 u 09:28
Održana prva edukacija za osobe s invaliditetom u okviru projekta "Aktiviraj se, razvijaj se"
Uspješno je održana edukacija za osobe s invaliditetom pod nazivom „Timski rad“ od 13. do 14. siječnja 2020. godine.

Deset osoba s invaliditetom sudjelovalo je 13. i 14. siječnja 2020. godine u Gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini na radionici pod nazivom „Timski rad“ koja je održana u okviru projekta Udruge Srce „Aktiviraj se, razvijaj se“.

Riječ je o prvom ciklusu radionica u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionice je vodio Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, a sudionici su imali priliku osvijestiti svoja znanja i sposobnosti, učiti o komunikaciji i timskom radu, a najvažnije od svega, uspješno su odradili timski zadatak. Uz to, polaznici su u ova dva dana edukacija dobili savjete kako postupiti u određenim situacijama, kako se nositi s izazovima koji su pred njima te kako iskoristiti svoje sposobnosti. Za sve sudionike osigurano je 10 prijenosnih računala, prijevoz, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt Udruge Srce sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

 

 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška