Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Uspješno održana edukacija "Komunikacijske vještine u timu"

Objavljeno: 18.02.2020 u 13:05
Uspješno održana edukacija "Komunikacijske vještine u timu"
Uspješno je održana edukacija za osobe s invaliditetom pod nazivom „Komunikacijske vještine u timu“ od 6. do 14. veljače 2020. godine.

Devet osoba s invaliditetom sudjelovalo je od četvrtka 6. do petka 14. veljače 2020. godine u gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini na radionici pod nazivom „Komunikacijske vještine u timu“ koja je održana u okviru projekta Udruge „Srce“ - „Aktiviraj se, razvijaj se“.

Riječ je o drugom ciklusu radionica, od ukupno osam, u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionice je vodio Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, a sudionici su dobili priliku osvijestiti svoja znanja i sposobnosti, učiti o komunikaciji i timskom radu te stečena znanja primijeniti u nekoliko timskih zadataka. Uz to, polaznici su u ovih tjedan dana edukacija dobili savjete kako postupiti u određenim situacijama, kako slijediti te kako dati uputu, kako se nositi s izazovima koji su pred njima te kako iskoristiti svoje sposobnosti. Za sve sudionike osiguran je prijevoz na edukaciju, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt Udruge Srce sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

Projekt „Aktiviraj se, razvijaj se“ bavi se povećanjem mogućnosti zapošljavanja OSI, jačanjem njihovih kompetencija te povećanjem konkurentnosti na tržištu rada. Također, bavi se jačanjem kapaciteta stručnjaka koji svakodnevno neposredno rade s OSI na povećanju njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

Ulaganjem EU sredstava u projekt "Aktiviraj se, razvijaj se" osnažit će se osobe s invaliditetom i stručnjaci koji rade s marginaliziranim skupinama (iz CZSS Sveti Ivan Zelina, CZSS Dugo Selo, Grada Sveti Ivan Zelina, Udruge Srce i Krokoteksa) s ciljem povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na otvorenom tržištu rada te socijalnoj uključenosti.

 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška