Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Uspješno održana edukacija za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 20.05.2020 u 13:32
Uspješno održana edukacija za osobe s invaliditetom
Uspješno je održana edukacija za osobe s invaliditetom pod nazivom „Korištenje društvenih mreža i online platformi za pronalaženje posla i promociju poslovnih ideja“ od 11. do 16. svibnja 2020. godine.

Sedam osoba s invaliditetom sudjelovalo je od ponedjeljka 11. do subote 16. svibnja 2020. godine u Udruzi „Srce“ u Svetom Ivanu Zelini na radionici „Korištenje društvenih mreža i online platformi za pronalaženje posla i promociju poslovnih ideja“ koja je održana u okviru projekta Udruge „Srce“ - „Aktiviraj se, razvijaj se“, sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o trećem ciklusu radionica, od ukupno osam, u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionice je vodio Darko Kobetić, prof. reh., ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, a sudionici su dobili priliku usvojiti nova znanja i vještine, upoznati se s online platformama i portalima za pretraživanje poslova te društvenim mrežama. Uz to, stečena znanja primijenili su nekoliko timskih i samostalnih zadataka. Za sve sudionike osiguran je prijevoz na edukaciju, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt Udruge Srce sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

Projekt „Aktiviraj se, razvijaj se“ bavi se povećanjem mogućnosti zapošljavanja OSI, jačanjem njihovih kompetencija te povećanjem konkurentnosti na tržištu rada. Također, bavi se jačanjem kapaciteta stručnjaka koji svakodnevno neposredno rade s OSI na povećanju njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

Ulaganjem EU sredstava u projekt "Aktiviraj se, razvijaj se" osnažit će se osobe s invaliditetom i stručnjaci koji rade s marginaliziranim skupinama (iz CZSS Sveti Ivan Zelina, CZSS Dugo Selo, Grada Sveti Ivan Zelina, Udruge Srce i Krokoteksa) s ciljem povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na otvorenom tržištu rada te socijalnoj uključenosti.

Galerija

 

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška