Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Održana radionica "Pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao"

Održana radionica "Pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao"
Uspješno je održana radionica za osobe s invaliditetom „Pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao“ koja se provodi u okviru projekta udruge "Srce" - „Aktiviraj se, razvijaj se“ sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Radionicu je vodila gospođa Branka Peurača, a polaznici su usvojili nova znanja i vještine vezane uz pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao.

Radionica za osobe s invaliditetom „Pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao“ održana je od 28. rujna do 1. listopada 2020. godine u gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini. Riječ je o šestom ciklusu radionica, od ukupno osam, u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionicu je vodila gospođa Branka Peurača, a sudionici su naučili kako se predstaviti budućem poslodavcu, što je poželjno, a što nije poželjno reći na razgovoru za posao, kako napisati životopis pri čemu su se koristili računalom. Za sve sudionike osiguran je prijevoz na radionicu, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt udruge "Srce" sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

Projekt „Aktiviraj se, razvijaj se“ bavi se povećanjem mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, jačanjem njihovih kompetencija te povećanjem konkurentnosti na tržištu rada. Također, bavi se jačanjem kapaciteta stručnjaka koji svakodnevno neposredno rade s osobama s invaliditetom na povećanju njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

Ulaganjem EU sredstava u projekt "Aktiviraj se, razvijaj se" osnažit će se osobe s invaliditetom i stručnjaci koji rade s marginaliziranim skupinama iz Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina, Centra za socijalnu skrb Dugo Selo, Grada Svetog Ivana Zeline, udruge "Srce" i Krokoteksa s ciljem povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na otvorenom tržištu rada te socijalnoj uključenosti.

Galerija

 

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce