Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

O nama

Objavljeno: 26.08.2014 u 11:01

VIZIJA

Ostvarivanje punog potencijala svake osobe za ravnopravan život u zajednici.

MISIJA

Zagovaranje i zaštita prava, osobno usmjerena podrška i socijalne usluge za djecu s teškoćama, osobe s invaliditetom i njihove obitelji uz suradnju i partnerstva.

VRIJEDNOSTI UDRUGE SRCE

NAĆELA DJELOVANJA UDRUGE SRCE

Udruga SRCE osnovana je u lipnju 2005. godine.

Udrugu je osnovalo nekolicina roditelja entuzijasta, koji su suočeni sa mnogobrojnim preprekama i inertnošću društva prema potrebama njihove djece, željeli stvoriti jedno drugačije i bolje okruženje za život svoje i sve ostale djece i odraslih s teškoćama.
Udruga je osnovana nakon nekoliko zajedničkih druženja koja je organizirao tadašnji župnik Ivan Šestak, a uz svesrdnu pomoć i podršku aktivista i predsjednice župnog Caritasa gđe Vere Kos, u formiranju udruge, izradi pravnih akata i pronalaženju lokacije za prva druženja.

Udruga Srce prva je i jedina udruga na području grada Svetog Ivana Zeline te okolnih naselja i općine Bedenica, koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kako bi im svojim djelovanjem omogućila ostvarenje njihovih potencijala, interesa i prava.

Po svom smo sastavu jedinstveni jer obuhvaćamo članove svih vrsta teškoća i invaliditeta, motoričkih, mentalnih smetnji, teškoća u učenju, teškoća govorno jezičnog funkcioniranja, poremećaje u ponašanju, Down sindrom, teškoće sluha, vida i slično te unatoč tome uspješno funkcioniramo.

Rad Udruge odlično je prihvaćen i ocijenjen od strane samih korisnika i u lokalnoj zajednici.

Raznim humanitarnim akcijama, od kojih je vrijedno spomenuti;

Te donacijama Zagrebačke županije, Grada Sv. I. Zeline, građana, obrtnika, privrednih subjekata i Humanitarne udruge RTL-pomaže djeci.

Udruga Srce je kroz svoj rad motivirala i brojne sugrađane da daju svoj nesebičan doprinos te kroz volonterstvo steknu novo iskustvo. Ponosni smo što se u rad Udruge uključio i značajan broj volontera, učenika Srednje škole "Dragutina Stražimira" koji su odlučili odvojiti dio svog vremena za pomoć u radionicama i aktivnostima Udruge.

Obzirom na veliki brojčani rast članova i njima primjerenih programa i aktivnosti Udruga od samog početka djelovanja dio financijskih sredstava osigurava vlastitim angažmanom i to; prodajom unikatnih proizvoda nastalih na našim radionicama, prodajom ulaznica za humanitarne akcije jednom do dva puta godišnje te prodajom starog papira.

Pogledajte letak - Sakupljanje starog papira

             Opširnije na stranici - PROGRAMI i PROJEKTI

Sudjelovanja

Kako bismo u praksi pokazali da nas različitosti obogaćuju trudimo se u svoje aktivnosti uključiti djecu i mlade iz redovne populacije. Zajedničkim snagama organiziramo kreativne radionice, izlete i tematske priredbe, potičemo druženja i zajedničke izlaske.

Korisnici udruge aktivno sudjeluju na društveno - kulturnim manifestacijama u našem gradu, ali i šire;

Na manifestacijama koje organizira Grad Sv.I.Zelina, TZG Sv.I.Zelina ili Zagrebačka županija - Božićni sajam, Viteški turnir, "Svetoivanjski dani", Izložba vina, Sajam županija, Zelinska kestenijada...

Koje organizira sama Udruga:

Pratite na stranici - NOVOSTI

Programi i projekti koje Udruga provodi financiraju se putem natječaja i potpora:

Od 2008. godine Udruga Srce kontinuirano aplicira i provodi razne projekte i programe usmjerene ciljnoj skupini; djeci s teškoćama u razvoju, osoba s invalidtetom i njihovim obiteljima, od kojih su najznačajniji

Opširnije na stranicama - PROGRAMI i PROJEKTI

Partneri na našim projektima su:

Udruga Srce članica je:

Informiranje

Nekoliko puta godišnje održavaju se predavanja stručnjaka raznih profila i stručnosti za sve zaposlenike, članove, roditelje, volontere i stručnjake iz zajednice.

Udruga Srce dobitnica je mnogih priznanja i zahvalnica, a u 2012. godini i;

Galerija

Kontaktirajte nas


Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce