Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Posjetili smo Krokoteks u okviru supervizije stručnih djelatnika

Posjetili smo Krokoteks u okviru supervizije stručnih djelatnika
U sklopu supervizije stručnih djelatnika, a u okviru projekta „Aktiviraj se, razvijaj se“ sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, koji provodi Udruga „Srce“, posjetili smo tvrtku Krokoteks u petak 16. listopada 2020. godine.

Budući da su sudionici tijekom prethodnih supervizijskih susreta nastavili prorađivati aktualna pitanja koja se odnose na oblike pružanja kvalitetne podrške osobama s invaliditetom, kao i na načine ostvarivanja kvalitetnije međuresorne suradnje u cilju zapošljavanja osoba s invaliditetom na tržištu rada, posjetili smo Krokoteks, tvrtku koja zapošljava osobe s invaliditetom.

Kroz tvrtku nas je proveo direktor Darko Mađarević koji je podijelio vlastita znanja i iskustva u radu s osobama s invaliditetom, te naglasio kako je tvrtka Krokoteks otvorena za suradnju. Stručni djelatnici iz Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina, Centra za socijalnu skrb Dugo Selo, Grada Svetog Ivana Zeline, Udruge „Srce“ i Krokoteksa razmijenili su svoja znanja i iskustva u radu s osobama s invaliditetom, kao i međusobno se povezali i usmjerili na suradnju.

Nakon službenog posjeta Krokoteksu, supervizija se nastavila provoditi u prostoru udruge „Srce“. Vodila ju je licencirana supervizorica Ivana Vlahek Teskera, dipl. soc. radnica, a polaznici su dogovorili konkretne korake prema suradnji i povezivanju s ciljem pružanja kvalitetne podrške osobama s invaliditetom. Za vrijeme trajanja supervizije osigurana je jedna kraća stanka i ručak.

Projektom će se provesti ukupno 10 supervizijskih susreta, svaki u trajanju od 6 sati s ciljem razmjene iskustva i poboljšanjem kvalitete pristupa prema osobama s invaliditetom. Cilj supervizije jest analiza i podrška u svakodnevnom radu s korisnicima pripadnicima marginaliziranih skupina.

Galerija

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce