Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Projekt „suRADNIK – faza II“

Pristup koji je prihvatila EU, a temeljen je na modelu jednakih mogućnosti osoba s invaliditetom te naglašava da je to više od pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga s ciljem smanjenja funkcionalnih ograničenja i povećanja neovisnosti osoba s invaliditetom u svim aspektima života. To podrazumijeva pitanje dostupnosti obrazovanja, zapošljavanja, socijalne zaštite i svega ostalog neophodnog za normalno funkcioniranje osobe.

Kroz suradnju s lokalnim poslodavcima razvija  se novi oblik podrške u zajednici koji će osobama s invaliditetom dati priliku da u sladu s vlastitim interesima i mogućnostima rade te svojim radom daju svoj osobni doprinos u zajednici.

Kao rezultat provedbe I. faze projekta suRADNIK i promocije projektnih aktivnosti, možemo reći da je interes poslodavaca za suradnju veći, a to se može reći I za same osobe s invaliditetom. Zbog svega navedenog, ukazuje se potreba za povećanjem satnice radnog asistenta, a čija je uloga pružanje kvalitetne individualno prilagođene podrške osobama sa invaliditetom pri izvršavanju radnih zadataka.

10 osoba s invaliditetom uključeno je u različite radne aktivnosti (posluživanje hrane i pića, čišćenje i pospremanje, pomoć u frizerskom salonu, uređenje okoliša, slaganje polica u dućanu i sl.).

Razvoj prve faze projekta „suRADNIK“ započeo je u prošloj godini a nastavak projekta osiguran je i u ovoj godini.

Cilj projekta: Doprinijeti kvaliteti života 10 osoba s invaliditetom, uključivanjem u radne aktivnosti kroz suradnju s lokalnim poslodavcima.

 

Trajanje projekta: 01.01.2023. – 31.12.2023.

 

Vrijednost projekta: 10.000,00 eura

 

Rezultati projekta:

Projekt je financiran sredstvima Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland. Za više informacija posjetite web stranicu: https://www.asb.de/ 

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce