Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

INkluzija 2021.

INkluzija 2021.
Projekt „INkluzija“ u 2021. godini financiran je sredstvima Zagrebačke županije u iznosu od 28.831,20 kn. Provedba projekta od 01.01.2021. do 31.12.2021.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta te međusektorska suradnja i povezanost sa ključnim dionicima u lokalnoj zajednici, sukladno Sporazumu o razvoju inkluzivne suradničke lokalne zajednice, potpisanog u studenom 2020.godine. Cilj provedbe projektnih aktivnosti je podizanje svijesti i prihvaćanje različitosti kroz obilježavanje važnijih datuma u godini. Zajedničkim radom kroz radionice, djeca će steći osjećaj za druge te povećati prihvaćenost različitih od sebe. Međusobnim zalaganjem i podrškom od najranije dobi, djeca s teškoćama biti će uključena u sve aktivnosti, zajedno sa svojim vršnjacima. 

Kroz 10 mjeseci provedbe projekta provoditi će se niz inkluzivnih/interaktivnih radionica u udruzi i partnerskim organizacijama poput:

  1. Međunarodnog dana osoba s Down sindromom
  2. Uskrsa
  3. Dana planeta Zemlje
  4. Dana Grada Svetog Ivana Zeline
  5. Europskog dana jezika
  6. Međunarodnog dana djece
  7. Međunarodnog dana OSI
  8. Božića

Uključivanjem naših najmlađih ukazalo se na ljepote različitosti, stvorila se pozitivna atmosfera, razvila se svijest osjećaja za druge te povećanja prihvaćanja različitih od sebe. Međusobnim zalaganjem i podrškom koja je pružena, djeca s teškoćama aktivno su uključena u sve aktivnosti zajedno sa svojim vršnjacima te im je pružen osjećaj pripadanja, zajednice, prihvaćenosti i aktivnog participiranja u društvu.

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce