Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Pri_Zemlji

Kroz financijsku podršku Zagrebačke županije i projekt Pri_Zemlji, pripremljen je teren za montažu plastenika te je montiran postojeći plastenik koji je radi projekta Okruženje za samoostvarenje (unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga) i izgradnje zgrade za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom, privremeno demontiran.

Plastenik

Projekt  se bavi povećanjem kvalitete produktivnog i slobodnog vremena djece s teškoćama i osoba s invaliditetom s ciljem razvoja fizičkih, kognitivnih, socijalnih, emocionalnih i mentalnih sposobnosti kroz uključivanje u hortikulturne aktivnosti. Sam plastenik koristi se u svrhu razvoja radnih aktivnosti za 20 osoba s invaliditetom, te za provedbu senzorno-integracijskih individualnih postupaka za djecu s teškoćama u razvoju. 

Ovakav pristup u radu s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom koristi restorativnu vrijednost prirode: krajolik koji pomaže u pronalaženju mentalne ravnoteže, smanjenju stresa, pridonosi emocionalnom oporavku, jačanju mentalne i fizičke energije. Svrsishodne aktivnosti kao što su sijanje, sadnja  i presađivanje biljaka kao i direktan rad korisnika sa zemljom u plasteniku, indirektno  je povezano s poboljšanjem psihofizičkog zdravlja.

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce