Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Projekt -„Kreativna integracija u SRCU“

Kreativna integracija podrazumijeva učenje kroz život spajanjem naučenih motoričkih vještina zajedno s usvojenim činjenicama.

U partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Sveti Ivan Zelina proveden je EU projekt Od 15 do 115, u sklopu kojeg su bile organizirane različite aktivnosti, između ostalog i inkluzivne plesne radionice. Plesne aktivnosti nisu se nastavile nakon provedbe projekta, no unatoč tome postoji i daljnji interes osoba s invaliditetom za uključivanjem u takve vrste aktivnosti, posebno iz razloga što u plesnim radionicama imaju priliku sudjelovati što je dobar je pokazatelj prave inkluzije i prihvaćanja osoba s invaliditetom. Kroz radionice sudionici stječu i mnoge praktične vještine (pletenje, lončarstvo, izrada uporabnih predmeta od drva ili metala, izrada lutkica od vune) što pridonosi razvoju socijalnih i motoričkih vještina te timskog rada.

Galerija

 Inkluzivno plesne radionice održavaju se svakog utorka u prostoru Udruge Srce, namijenjene su svima koji žele istražiti umjetnost na različite načine, a ideja je nastala na principu waldorfske pedagogije koja je u biti pedagogija cjelovitog bića čovjeka i razumijevanja i izražavanja kroz umjetnost.

 Projektom žele se osigurati:

 Promocija provedenih  aktivnosti doprinijeti će informiranju javnosti o važnosti izvaninstitucionalnih usluga za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom, što je u konačnici važan preduvjet za stvaranje inkluzivnog okruženja u kojem se poštuju različitosti te uvažava jednako pravo svakoga na sudjelovanje u životu zajednice.

 Aktivnosti koje će se provoditi u projektu:

 

 Projekt je sufinanciran sredstvima Zagrebačke županije u iznosu od 2.723,00 eura.

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce