Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Provedba podrške članovima obitelji osoba s invaliditetom 10 susret

U sklopu projekta „neoviSAN“ kroz 10 zajedničkih susreta provodi se kontinuirana podrška roditelja osoba s invaliditetom. Cilj zajedničkih susreta je međusobna roditeljska podrška i osnaživanje u složenom procesu roditeljstva, te poticanje na osobni rast i razvoj kao i na korake prema osamostaljivanju njihovih odraslih članova obitelji s invaliditetom.

Dana 17. travnja 2023. godine održan je 10 susret roditelja na temu „Roditeljstvo kao prepreka za samostalnost osobe s invaliditetom“.

Radionica je održana u Svetom Ivanu Zelini.

 Izvoditelj same radionice bio je ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, g. Darko Kobetić, prof. reh.

Kako je u okviru ovog projekta ovo bila posljednja radionica osim obrađene teme u prvom i drugom dijelu naglasak je stavljen na zatvaranje procesa samih radionica gdje su svi roditelji imali priliku istaknuti s kojim osjećajima su došli na radionicu i s kojim osjećajima su se suočavali u posljednje vrijeme.

Osviještene su moguće prepreke roditeljstva za osamostaljivanje osoba s invaliditetom a sam proces osvještavanja je proveden kroz analizu vlastitih ključnih iskustava iz djetinjstva, suočavanje s ugodnim naučenim obrascima ponašanja kao i osvještavanje manje ugodnih obrazaca odgoja koje su polaznici radionice doživjeli kroz svoje djetinjstvo.

Pozitivnim povratnim informacijama svakog sudionika prema ostalim sudionicima radionice te kroz davanje povratne informacije na cijeli ciklus provedenih radionica, polaznici su osvijestili kapacitete za suočavanje s izazovima roditeljstva, istaknuli su značaj kontinuirane podrške kao i želju za nastavkom ovakvog načina kontinuiranog razvoja roditeljskih kompetencija.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce