Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Provedba radionice “Osnaživanje kroz iskustvo“ Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj u Đurđevcu

Dana 12.4.2023. u novootvorenom prostoru Udruge Mali Princ u Đurđevcu održana je radionica pod nazivom „Osnaživanje kroz iskustvo“.

Na početku same radionice  predsjednica Udruge Mali Princ gđa Kristinka Štefan srdačno je pozdravila sve prisutne, a poseban pozdrav uputila je predstavnicima iz Udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline te predstavnicima iz Centra Ozalj koji su ujedno bili i voditelji radionice. Gđa štefan zahvalila se na odazivu svim sudionicima radionice, predstavnicima iz lokalnih institucija, lokalne samouprave, odgojno obrazovnih institucija, predstavnicima MUP-a, zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima hitnih službi, predstavnicima Centra za socijalnu skrb i roditeljima korisnika.

 Nakon uvodnih riječi gđa Štefan prepustila je riječ gospođi Mariji Dugac koja ispred Udruge Srce pozdravila sve prisutne te čestitala na uspješnoj izgradnji njihovog novog objekta i ukratko predstavila projekt “NeoviSAN“. Proces deinstitucionalizacije i organiziranog stanovanja prezentirali su predstavnici Centra Ozalj gđa Dijana Borović Galović, gđa Ljerka Ljadika i gospodin Darvin. Kroz razne modele gđa Dijana Borović Galović prezentirala je proces njihovog nastajanja a nešto više o organiziranom stanovanju te raznim vrstama podrške unutar organiziranog stanovanja prezentirala je gđa Ljerka Ljadika.

Galerija

Svoje viđenje života u zajednici i izvan nje prezentirao je g. Darvin istaknuvši da mu je ljepše boraviti u njoj te ga je u početku bilo strah da ne ostane sam, da voli pomagati drugima, da s prijateljima ide u šetnju na kavu i sl. Darvin je naveo da je prije početka pandemije radio u Kauflandu na lijepljenju etiketa i da mu je to bilo prvo pozitivno radno iskustvo. Na samom kraju radionice prikazan je kratki film o mladom paru iz Centra Ozalj nakon čega su uslijedila pitanja i odgovori vezana uz organizirano stanovanje.

U nastavku provedbe projekta provesti će se radionice u još tri lokalne zajednice: Novom Marofu, Križevcima, i Koprivnici.

 

 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce