Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Provedba radionice “Osnaživanje kroz iskustvo“ Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj u Koprivnici

Dana 06.07. 2023. u prostoru Gradske vijećnice Koprivnica održana je radionica pod nazivom „Osnaživanje kroz iskustvo“.

Nakon predstavljanja svih sudionika s nekoliko uvodnih riječi nazočnima su se obratili predstavnici grada gradonačelnik i saborski zastupnik gospodin Mišel Jakšić, te njegova zamjenica gospođa Ksenija Ostriž.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, roditelji, korisnici, predstavnici Udruge „Latice“, Udruga slijepih Koprivničko – Križevačke županije, Udruga invalida Koprivničko – Križevačke županije, predstavnici Grada Koprivnica, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić. Predstavnica Udruge Srce gospođa Marija Dugac pozdravila je sve prisutne i ukratko predstavila projekt “NeoviSAN“.

Galerija

Proces deinstitucionalizacije i organiziranog stanovanja prezentirali su predstavnici Centra Ozalj gđa Dijana Borović Galović, gđa Ljerka Ljadika i gospodin Darvin.

Kroz razne modele gđa Dijana Borović Galović prezentirala je proces prelaska iz institucijske skrbi u izvaninstitucijsku a nešto više o organiziranom stanovanju te raznim vrstama podrške unutar organiziranog stanovanja prezentirala je gđa Ljerka Ljadika. Svoje viđenje života u zajednici i izvan nje prezentirao je g. Darvin istaknuvši da mu je ljepše boraviti u zajednici, te da ga je u početku bilo strah da ne ostane sam, da voli pomagati drugima, da s prijateljima ide u šetnju na kavu i sl. Darvin je naveo da je prije početka pandemije radio u Kauflandu na lijepljenju etiketa i da mu je to bilo prvo pozitivno radno iskustvo. Na samom kraju radionice prikazan je kratki film o mladom paru iz Centra Ozalj nakon čega su uslijedila pitanja i odgovori vezana uz organizirano stanovanje.

 U nastavku provedbe projekta provesti će se radionica u Križevcima.

 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce