Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Provedba radionice “Osnaživanje kroz iskustvo“ Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj u Križevcima

Dana 04.09. 2023. u prostoru Gradske knjižnice Križevci održana je posljednja radionica pod nazivom „Osnaživanje kroz iskustvo“.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, predsjednik Udruge invalida Križevci gospodin Petar Gatarić, Predstavnica Udruge Maslačak gospođa Nada Domitrović, predstavnici Udruge invalida Križevci gospodin Bruno Butigan, gospođa Josipa Budić, gradski pročelnik Sandro Novosel.

Na početku same radionice predstavnica Udruge Srce gospođa Marija Dugac pozdravila je sve prisutne i ukratko predstavila projekt “NeoviSAN“.

Proces deinstitucionalizacije i organiziranog stanovanja prezentirali su predstavnici Centra Ozalj gđa Dijana Borović Galović, gđa Ljerka Ljadika i gospodin Darvin.

Galerija

Kroz razne modele gđa Dijana Borović Galović prezentirala je proces prelaska iz institucijske skrbi u izvaninstitucijsku a nešto više o organiziranom stanovanju te raznim vrstama podrške unutar organiziranog stanovanja prezentirala je gđa Ljerka Ljadika. Svoje viđenje života u zajednici i izvan nje prezentirao je g. Darvin istaknuvši da mu je ljepše boraviti u zajednici, te da ga je u početku bilo strah da ne ostane sam, da voli pomagati drugima, da s prijateljima ide u šetnju na kavu i sl. Darvin je naveo da je prije početka pandemije radio u Kauflandu na lijepljenju etiketa i da mu je to bilo prvo pozitivno radno iskustvo. Na samom kraju radionice uslijedila su pitanja i odgovori vezani uz organizirano stanovanje.

 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

 

 Za Udrugu Srce,

Anđelko Žagar, voditelj kampanje

„Ništa o našoj neovisnosti bez nas“

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce