2. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom

Objavljeno: 14.10.2013 u 16:01
2. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom
U organizaciji Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, a uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, u razdoblju od 10.do 12. listopada 2013. godine..

Održan je II. SIMPOZIJ ZA VODITELJE UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM. Simpoziju je prisustvovala predsjednica Udruge Srce Đurđa Penava.

U konferencijskoj dvorani Omladinskog hostela u Zadru voditelji udruga su dobili priliku proširiti znanja koja mogu koristiti za brži i perspektivniji razvoj civilnog društva u RH.
Cilj održavanja ovogodišnjeg Simpozija je da se voditeljima lokalnih udruga osoba s invaliditetom predstave aktualnosti vezane uz novi Zakon o rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, reviziju invalidskih mirovina, uvođenje standarda kvalitete za provođenje socijalnih usluga, upravljanje stresom, jedinstveni registar OSI te informatičke upute o korištenju programa za registraciju članova u jedinstveni registar .
Predsjednica Udruge dobila je priliku prezentirati rad udruge kao primjer dobre prakse u razvoju izvaninstitucionalnih usluga u zajednicama u kojima potencijalni korisnici/članovi njihovih udruga djeluju kako bi ih i oni mogli razvijati i time doprinijeti procesu sprječavanja institucionalizacije.

Povratak