Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Dan Inkluzivnosti

Objavljeno: 21.10.2022 u 18:44
Dan Inkluzivnosti
U petak 21.10.2022. u sklopu događaja „Dan inkluzivnosti“ u organizaciji Udruge Srce održana je javna tribina „Jednake mogućnosti za sve“.

Na samom početku voditeljica tima za suradnički razvoj  inkluzije - Jelena Ferin, predstavila je sve uvažene goste i svima zaželjela dobrodošlicu.

Nazočnima se obratila predsjednica Udruge Srce, gospođa Đurđa Penava, koja se prisjetila samih početaka Udruge Srce naglasivši važnost inkluzije za djecu s teškoćama od najranije životne dobi.

Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, gospodin Hrvoje Košćec, zahvalio  je Udruzi Srce na iznimnom  doprinosu u osvješćivanju javnosti o mogućnostima i izazovima s kojima se djeca s teškoćama, osobe s invaliditetom i njihove obitelji susreću te je naglasio kako će Grad i dalje činiti sve za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika, voditeljica Tima za suradnički razvoj  inkluzije, Jelena Ferin, osvrnula se na sam početak rada Udruge te je istaknula važnost pomoćnika u nastavi, a koji su od samih početaka bili velika potpora djeci s teškoćama u njihovu obrazovanju.

Svoj osvrt na suradnju kod osiguravanja jednakih mogućnosti za sve iznijele su i ravnateljica DV Proljeće gđa Grozdane Hunjek, ravnateljica OŠ Dragutina Domjanića gđa Gordana Čosić, ravnateljica SŠ Dragutina Stražimira gđa Martina Zerec te ravnateljica Centra za socijalnu skrb gđa Mirjana Poldrugač. Ispred roditelja, o počecima rada s djecom s teškoćama te njihovim pomoćnicima u vrtiću i nastavi, obratila se gđa Andriana Guštović.

Zatim je uslijedilo obraćanje prof. dr.sc. Ane Opačić iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja je govorila o dostupnosti socijalnih usluga.

Na samom kraju, prisutnima se obratio i ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja, gospodin Momir Karin, koji je naglasio važnost zajedničke suradnje Udruga i institucija zbog poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama i osoba s invaliditetom te njihove uključenosti u obrazovni proces.

Ova javna tribina je uvelike pridonijela tome da svi sudionici razmijene iskustva, kako bi imali što bolje temelje  za daljnji razvoj inkluzije. Složili su se kako je ključna daljnja međusektorska suradnja kako bi se primjeri dobre prakse iz lokalne zajednice prenijeli na čitavo društvo.

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce