Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Dani otvorenih vrata Udruge Srce 2022.

Dani otvorenih vrata udruga održavali su se od 2. do 4. lipnja 2022. s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

U četvrtak 2.6.2022. održan je prvi dan manifestacije Dani otvorenih vrata udruga u koju se kao i svake godine do sada aktivno uključila i Udruga Srce.

Prvi dan manifestacije protekao je uz igru, zabavu i dječji smijeh jer su Udrugu Srce posjetili učenici osnovne škole Dragutina Domjanića i područnih škola Nespeš i Psarjevo.

Djeca su uz vodstvo djelatnika Udruge Srce zaigrala poznatu dječju igru križić - kružić u kojoj su jako uživali, a kojeg su za tu prigodu posebno oslikali članovi Društva naša djeca ispred zgrade Udruge Srce. Osim u sudjelovanja u živom križić - kružiću djeca su pokazala i svoje plesno umijeće plešući  "Just dance". Okupljenim školarcima predstavljena je i knjiga "Zelingrafija" Društva naša djeca, a sve je završilo zajedničkim druženjem sa članovima Kluba Srce.

Galerija

U petak 3.6.2022. održana je  proslava 17. rođendana Udruge Srce koju je otvorila predsjednica Udruge Srce gospođa Đurđa Penava te pozdravila sve okupljene. Posebno dirljiv trenutak bio je kada je prikazan kratki film o 17 godina Udruge Srce, a nakon filma uslijedilo je još jedno malo iznenađenje za predsjednicu i članice upravnog odbora kada su im članice udruge uručile prigodne bukete cvijeća kao znak zahvale za sve što su učinile za Udrugu u proteklih 17 godina. Nakon službenog dijela uslijedilo je veliko veselje uz glazbeni sastav kojeg čine gospoda Stjepan Filipović i Marijan Ratkajec.

Galerija

U subotu 4.6.2022. na prostoru Zelinskog sportsko – rekreacijskog centra održano je predstavljanje rada i aktivnosti Lokalnog volonterskog centra Zelina i mnogih zelinskih udruga: Društva naša djeca Sveti Ivan Zelina, Zajednice sportskih udruga Sveti Ivan Zelina, Moto i off road Kluba "Piva dvije", Mažoretkinja Grada Svetog Ivana Zeline, Pučko otvorenog učilišta i Udruge Srce.

Udruge su provodile aktivnosti obnavljanja interaktivnog poligona u parku "Čudesna šuma", tehniciranje s rekvizitima mažoretkinja, izrada čarobnih štapića, plesa pod dugom, "šetnja pod zvijezdama", plesna abeceda, tjelovježba s našim damama u "zlatnim" godinama, "mini" utrka quadovima te turnir u odbojci. Uz mnoštvo raznih aktivnosti, svaka organizacija predstavila je i svoj rad dijeljenjem promotivnih materijala te promotivnim štandovima na kojima su se sugrađani mogli upoznati sa svime što se u lokalnoj zajednici nudi.

Svi prisutni mogli su čuti i glazbu Anđelkove gitare, člana Udruge Srce, a i pogledati predstavu „Mali oblak ljubavi“ koju članovi Udruge Srce pripremaju za Festival jednakih mogućnosti koji se ove godine održava od 7. do 9. lipnja 2022. na trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Galerija

Ovogodišnja jubilarna 10. manifestacija Dani otvorenih vrata udruga ponovno je održana „uživo“ te je tako ponovno na najbolji mogući način povezala razne udruge s njihovim lokalnim zajednicama.

U organizaciji ovogodišnje manifestacije Dana otvorenih vrata uvelike su doprinijeli brojni donatori - Moto i off road Klub Sveti Ivan Zelina, Off-road Piva Dvije, Transporti Orešan, Mesnica Kudelić, Art Print, K.K. Ključ d.o.o., Martigora j.d.o.o., Living room bar, Caffe bar "2", Mažoretkinje grada Sveti Ivan Zelina, Trgocentar Zelina, Boba Zerec, POU Sveti Ivan Zelina, Zajednica sportskih Udruga, DVD Sveti Ivan Zelina. 

Svim gostima, prijateljima, suradnicima i donatorima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj organizaciji Dana otvorenih vrata Udruge Srce - Veliko hvala.

Tomislav Nedelić

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce