Hrvatska volontira 2018 - Dobro je za tebe, dobro je za druge.

Hrvatska volontira 2018. – prijavljeno preko 260 volonterskih aktivnosti! U ponedjeljak, 21. svibnja počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

Hrvatska centar za razvoj volonterstva organizira osmu po redu manifestaciju Hrvatska volontira kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se održava od 21. do 26. svibnja u preko 70 hrvatskih gradova, gdje će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju bolje i sretnije zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge. te Festivalom Gledaj (u)druge u Rijeci, kako bismo ukazali na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod sloganom Volontiramo – zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu, a podržale su je i mnoge osobe iz javnog života poput: Mislava Čavajde, Maje Sever, Danijele Trbović, Domagoja Novokmeta i mnogih drugih.

U manifestaciju će se uključiti veliki broj volontera pojedinaca, ali i volontera iz korporativnog svijeta, a popis od 261 volonterskih aktivnosti, od kojih su 125 u Sjevernoj Hrvatskoj, 75 u Zapadnoj, 37 u Južnoj, te 24 u Istočnoj Hrvatskoj (po trenutnoj situaciji) može se pronaći ovdje. Građani su preko naših web stranica i društvenih mreža pozvani  pronaći aktivnost koja ih inspirira, da se zavolontiraju i da na taj način daju svoj osobni doprinos volonterstvu u Hrvatskoj i postanu dio društva koje stvara promjene.

Dobro je za tebe, dobro je za druge. Priključi se svibanjskoj kampanji i zavolontiraj se!

Kontakt za medije:  Aida Ibrahimović ǀ promoviraj@vcz.hr ǀ 098 373 672

Hrvatska volontira 2017., u šest dana održavanja, okupila je 4.059 volontera koji su kroz 269 volonterskih akcija, na području cijele Hrvatske, društvu poklonili ukupno 15.505 sati. Za dodatne informacije pogledajte poveznice: Hrvatski centar za razvoj volonterstva,  izvještaj Hrvatska volontira 2017. te film o manifestaciji.

*Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

UDRUGA SRCE VEĆ TREĆU GODINU SUDJELUJE U MANIFESTACIJI HRVATSKA VOLONTIRA I…

u sklopu ovogodišnje manifestacije prijavila je aktivnost Inkluzija i kreativnost na djelu u sklopu koje će Udrugu Srce posjetiti djeca četvrtih razreda dviju osnovnih škola te će biti organizirane zajedničke likovne radionice i zajednička kreativna radionica u glini gdje će se osmišljavati suvenir grada i izraditi glineni predlošci. Izrađeni predlošci dovršit će se u kreativnoj radionici Udruge Srce od strane volontera.

Na taj način se direktno doprinosi inkluziji u zajednici, uključeno je više društvenih skupina, osnovnoškolci, djeca s teškoćama, mlade osobe s invaliditetom i volonteri, građani iz zajednice. Djeca osnovnih škola imat će priliku upoznati se s radom Udruge te mogućnostima djece s teškoćama i osoba s invaliditetom, a zajednička radionica doprinijeti će prihvaćanju invaliditeta kao dijela ljudske raznolikosti. Jedna od aktivnosti biti će i informiranje svih prisutnih posjetitelja o radu Udruge i uslugama koje pruža u lokalnoj zajednici.

Datum: 25.5.2018.

Vrijeme: 13 – 16 sati

Mjesto: Udruga Srce, Petra Preradovića 3, Sveti Ivan Zelina

Pozivamo sve volontere koji su dosada sudjelovali u ovoj aktivnosti, ali i druge zainteresirane volontere, članove Udruge Srce i članove lokalne zajednice da se pridruže ovoj radionici i zabave se u dobrom društvu.

Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail info@udruga-srce-zelina.hr i na facebook profil LVC Zelina ili na brojeve telefona: 01/2060-462; 099/301-3930.

Veselimo se zajedničkim susretima!

Povratak