Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Kako postati društveni poduzetnik

Kako postati društveni poduzetnik
Male prilike su često početci velikih poduhvata…

Predsjednica Udruge Đurđa Penava, djelatnice Marija Dugac Nikolina Sičaja i članica Udruge Marija Kotarski sudjelovale su na tromjesečnom programu FBA studija "Kako postati društveni poduzetnik". Misija ovog studija predstavlja izgradnju i razvoj poduzetničke kulture i svijesti o potrebi povezivanja na svim razinama gospodarskih aktivnosti kako bi se doprinijelo razvoju novih poduzetničkih ideja i inovacija.

Program studija obuhvaćao je najnovija menadžerska, računovodstvena, financijska, marketinška i druga znanja vještine unutar širokog raspona poduzetničkog konteksta koja će vaše bogato iskustvo iz prakse usmjeriti ka dugoročno održivom rastu efektivnosti te razvoju vaših poduzeća. Tijekom studija, kroz više kolegija i sa različitih aspekata, posebna pažnja bila je posvećena poslovnom planiranju i izradi poslovnih planova utemeljenih na praktičnim idejama koje će moći biti dalje provođene u vlastitim projektima.

Program studija trajao je od 9. veljače do 5. svibnja 2018. godine, a na programu je sudjelovalo oko 60 sudionika. Rezultat programa je napisan poslovni plan za vlastitu poduzetničku ideju. Udruga Srce napisala je plan za proizvodnju drvenih igračaka „Igračku izradi, djecu iznenadi“ te isti uspješno obranila na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Temelj izrade poslovnog plana ideja je članova Udruge Srce, korisnika poludnevnog boravka i klupskih aktivnosti, koji su izrazili želju za društveno korisnim djelovanjem, a prilika za to pružena im građanskom akcijom financiranom sredstvima Zaklade Zamah u 2017. godini u sklopu koje su izradili 40 kompleta drvenih igračaka te iste podijelili djeci slabijeg imovinskog statusa na području lokalne zajednice. Nastavak razvoja njihove ideje osiguran je sredstvima Hrvatske elektroprivrede, Javne ustanove NP Krka te kreiranjem izazova na online platformi „Čini pravu stvar“. Cilj daljnjeg prikupljanja sredstava je nabava materijala i opreme te prilagodba prostora za izradu drvenih edukativnih igrački u svrhu poticanja razvoja društvenog poduzeća za osobe s invaliditetom.

Predsjednica Udruge, Đurđa Penava i stručna suradnica Marija Dugac, poslovni plan prezentirale su na 3rd Business & Entrepreneurial conference – BEE 2018., u Šibeniku, 30. svibnja. Na ovoj konferenciji prezentirani su najbolji poslovni planovi iz područja društvenog poduzetništva koji su izrađeni u sklopu studija FBA Društveno poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Bjelovaru, a konferencija je okupljala stručnjake, istraživače i dr. stručnjake iz područja poslovanja i poduzetništva.

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce