Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Obilježavanje dana osobnih asistenata 2023

Objavljeno: 11.10.2023 u 10:56

U prostoru Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina 6. 10. 2023. Udruga Srce obilježila je treći po redu Dan osobnih asistenata.

Nakon okupljanja svih sudionika sa nekoliko uvodnih riječi nazočnima se obratila gospođa Marina Sakmardi – voditeljica usluge osobne asistencije te svima zaželjela srdačnu dobrodošlicu. U glavni dio programa uveo nas je gospodin Tomislav Nedelić, koji je također pozdravio sve prisutne, a posebnu dobrodošlicu i zahvalu uputio je gospođi Vesni Bičak Dananić, ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta, predsjednici Udruge Srce gospođi Đurđi Penava, te gospodinu Hrvoju Košćecu, gradonačelniku Svetog Ivana Zeline.

Gospodin Hrvoje Košćec izrazio je zadovoljstvo dosad učinjenim rezultatima u procesu osobne asistencije, i dao podršku u daljnjem radu.

Galerija

Predsjednica Udruge Srce istaknula je da je sretna što smo obilježili dan osobnih asistenata, te kako su osobni asistenti jako važni za osobe s invaliditetom i njihove obitelji, i da se nada kako će rad osobnih asistenata u budućnosti biti još cjenjeniji u društvu i kako će se poboljšati njihov status i materijalna prava.

Na kraju im je zaželjela sve najbolje u njihovom daljnjem životu i radu.

 Osobnim asistentima uručeni su prigodni pokloni, a na kraju programa prikazana je izložba fotografija osobnih asistenata i njihovih korisnika.

A nakon svega navedenog, uslijedila je mala zakuska i okrijepa.

Za Udrugu Srce,

Anđelko Žagar, voditelj kampanje

„Ništa o našoj neovisnosti bez nas“

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce