Održana početna konferencija projekta "Podrška u zajednici" financiranog od strane Europske unije

U petak 18. listopada u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici Sveti Ivan Zelina održana je početna konferencija o projektu "Podrška u zajednici" koji se financira od strane Europske unije.

Cilj konferencije bio je predstavljanje projekta široj javnosti i građanima. Nositelj ovog projekta je Udruga Srce, a partneri u provođenju su: Centar za socijalnu skrb Sv. Ivan Zelina, OŠ D. Domjanića, OŠ K.Š.Đalskog, OŠ Bedenica, SŠ D. Stražimira, DV Proljeće i DV Tintilinić, sve s područja općine Sveti Ivan Zelina i Bedenica.

Projekt će trajati 18 mjeseci, i to od 22.08.2013.-21.02.2015. Zaposlenici na projektu su osobe koje sudjeluju kao pomoćnici u učenju,  pomoćnici u vrtiću, pomoćnici u nastavi, socijalni pedagog, logoped te administrator na projektu koji pomažu djeci s teškoćama u razvoju u njihovu obrazovanju i integraciji u društvo. Uz financijsku potporu iz EU fonda u iznosu od 193.275,28 eura očekivani rezultati su poboljšanje vještina i sposobnosti djece i mladih s teškoćama, jačanje kompetencija učitelja, odgajatelja, roditelja, pomoćnika i stručnih suradnika, pružanje podrške kroz društvenu integraciju, jačanje postojeće suradnje između ustanova/institucija i OCDa na lokalnoj razini.

Uvodnu riječ na konferenciji dala je gđa Đurđa Penava, predsjednica Udruge Srce, a prisutnima se obratio i gradonačelnik grada Svetog Ivana Zeline, g. Hrvoje Košćec te gđa Ksenija Čuljak ispred Zagrebačke županije. Kao predstavnici vlasti u svojim govorima pohvalili su i pružili potporu Udruzi Srce ističući vrijedne projekte i dobre rezultate koji su iza njih. Ovakvim i sličnim projektima Republici Hrvatskoj kao najnovijoj članici, Europska unija pruža veće mogućnosti i kvalitetniji pristup u razvoju osoba s teškoćama i njihovoj integraciji. Time se otvara šansa i građanima Hrvatske da kroz provedbu upoznaju način funkcioniranja i potrebe sustava koje još nisu prisutne u našem društvu.

Na kraju tribine upriličen je kratki domjenak, a Udruga Srce i njeni članovi sretni su što je i Europska unija prepoznala njihove potrebe.

Povratak