Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Okrugli stol "Dostojanstvo kakvo zaslužujemo" u Udruzi Srce

Okrugli stol "Dostojanstvo kakvo zaslužujemo" u Udruzi Srce
Okrugli stol pod nazivom "Dostojanstvo kakvo zaslužujemo" održan je u srijedu 20. studenog 2019. godine u Udruzi Srce.

“Dostojanstvo kakvo zaslužujemo" naziv je Okruglog stola koji je u srijedu 20. studenog 2019. godine održan u Udruzi Srce. Vlastita iskustva s okupljenima podijelili su članovi Udruge Marija Kotarski i Tomislav Nedelić koji su između ostaloga istaknuli potrebu za radnim asistentom te probleme s prijevozom.

Otvorene su važne teme kao što su kvalitetna inkluzija osoba s invaliditetom na tržište rada, senzibilizacija zajednice za probleme osoba s invaliditetom. Okupljenima se obratila zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević koja je istaknula da je potrebno svim osobama s invaliditetom dati priliku za rad. Jednako tako, naglasila je da je potrebna suradnja sviju kako bi se riješili izazovi s kojima se susreću osobe s invaliditetom poput arhitektonskih barijera, problematike prijevoza, pitanje osobnog i radnog asistenta te zapošljavanja.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Grada Zagreba, Grada Svetog Ivana Zeline, Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina, Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah”, predstavnici gradskih vrtića i škola, djelatnici, volonteri i članovi Udruge te brojni drugi uvaženi gosti.

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška