Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Potraga za osobnim asistentom

Potraga za osobnim asistentom
Član udruge Srce Danijel Lanović u potrazi je za osobnim asistentom...

Tko je naš Dado?

Dado ima 40 godina. Odmah po rođenju dijagnosticirana mu je cerebralna paraliza. Kao osmogodišnji dječak u pratnji svojih roditelja Štefice i Zlatka odlazi na operaciju, čak u daleke Sjedinjene Američke Države. Završio je specijalnu osnovnu školu na Goljaku u Zagrebu. Aktivan je član Udruge Srce od njenog osnutka 2005. godine sve do danas. Zbog težeg oblika invaliditeta potrebna mu je podrška u svim životnim aktivnostima od oblačenja, hranjenja, higijene te transfera. Korisnik je fizikalne terapije u kući, a fizioterapeutkinja s njim najviše radi na razgibavanju. Dugi niz godina odlazio je na fizikalne terapije u Varaždinske Toplice. Po prirodi je jako vesela, zabavna i druželjubiva osoba te iskren prijatelj koji će sve oko sebe uvijek nasmijati i razveseliti. Veliki je ljubitelj šetnje, izleta te boravka u prirodi, a tijekom ljetnih mjeseci odlazi na more gdje se najbolje opušta plivaju i uživajući na suncu. Naš Dado je bio polaznik brojnih edukacija u Udruzi Srce koje su bile vezane uz komunikacijske vještine i zapošljavanje osoba s invaliditetom. 

U danima s lošim vremenskim uvijetima kada ne može boraviti vani, uživa u tome da mu osobni asistent čita knjige i da zajedno pričaju o sadržaju, a osim čitanja voli i slušati dobru glazbu. Danijel jako voli likovne radionice za vrijeme kojih može crtati sam, ali mu kist i platno treba prilagoditi. Zbog svog veselog karaktera veliki je ljubitelj raznih proslava, koncerata, utakmica, kina, kazališta te odlaska u kafić ili restoran. Čitavog života veliki je vjernik pa mu je jako važan i odlazak u crkvu. Od društvenih mreža koristi Facebook. 

Kao i svakom drugom muškarcu tako ni našem dragom Danijelu nije strano prokomentirati lijepe cure i žene, te je u društvu ljepšeg pola posebno sretan i zadovoljan. Osim Danijela i njegovi roditelji su također vrlo otvoreni, komunikativni i veseli ljudi koji su najsretniji kada vide da je njihov sin u sigurnim rukama i dobrom društvu. Ako smo vas ovim opisom našeg Dade zainteresirali za to da ga još bolje upoznate i ako mislite da ste prava osoba za njegovog osobnog asistenta, svakako se javite u Udrugu Srce na otvoreni natječaj i postanite dio našeg tima u kojem vas uvijek očekuje vesela, topla i prijateljska atmosfera. 

S radošću vas očekujemo. 

Link natječaja na otvoreno radno mjesto osobnog asistenta:

https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=119261279

Galerija

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce