Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Sudjelujte na prvoj Mliječnoj stazi i podržite djecu s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 17.07.2020 u 13:01
Sudjelujte na prvoj Mliječnoj stazi i podržite djecu s teškoćama u razvoju
Pozivamo roditelje i korisnike da se priključe ovogodišnjoj UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza, u kojoj će po prvi puta moći sudjelovati svi. Mliječna staza će biti virtualna, nacionalna, a želja je da bude i u potpunosti inkluzivna. Cilj ovogodišnje utrke je osigurati bolju dostupnost usluga rane intervencije te promicati socijalnu uključenost djece s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj.

Utrka Mliječna staza 2020. bit će prilika da se napravi važan iskorak kako bi se djeci s teškoćama osigurala kvalitetnija podrška i bolji pristup uslugama rane intervencije.

Sredstvima prikupljenim na ovogodišnjoj humanitarnoj utrci Mliječna staza UNICEF će:

  • nabaviti senzornu opremu i otvoriti funkcionalne senzorne sobe u dijelovima Hrvatske gdje su potrebe najveće
  • educirati stručnjake koji provode terapije senzorne integracije

Mliječna staza je utrka u kojoj svi mogu sudjelovati - zajedno do cilja!

UNICEF-ova utrka Mliječna staza svake godine okuplja tisuće trkača, rekreativaca, hodača, obitelji, djece, navijača, volontera i osoba iz javnog života koji zajedno doprinose ostvarenju humanitarnog cilja.

U utrci mogu sudjelovati svi - dovoljno je prijaviti se, preuzeti aplikaciju i skupljati kilometre od 5. do 20.9.

Svatko će sudjelovati kada, koliko i kako najbolje može - trčanjem, hodanjem, šetnjom, u kolicima, na biciklu, romobilu... s obitelji, prijateljima...u parku ili kvartu, na treningu, planinarenju ili u šetnji.

Umjesto da se svi okupimo na jedan dan, zajedno ćemo skupljati kilometre mogućnosti tijekom 16 dana!

Cijelo vrijeme bit ćemo povezani kilometrima koje ćemo prikupljati, pričama s tisuća staza, porukama podrške i fotografijama koje ćemo razmjenjivati putem aplikacije, društvenih mreža i svih drugih oblika komunikacije.

Mliječna staza će se odvijati tisućama staza po cijeloj Hrvatskoj, za jedan zajednički cilj.

Mliječna staza je utrka u kojoj nije najvažnija brzina pojedinca već da svi zajedno, kilometar po kilometar pretavramo teškoće u mogućnosti i što brže dođemo do cilja – da svako dijete s teškoćama u Hrvatskoj dobije priliku ispuniti svoje potencijale.

Prijavite se za Mliječnu stazu i skupljajte kilometre mogućnosti od 5.-20. rujna 2020.

S ciljem da Mliječnu stazu učinimo uistinu inkluzivnom utrkom, želja nam je da nam se pridruži što veći broj djece s teškoćama i osoba s invaliditetom. Stoga smo za nevladine udruge i organizacije koje okupljaju te pružaju usluge i podršku djeci s teškoćama, njihovim obiteljima i osobama s invaliditetom osigurali više mogućnosti za prijavu:

  1. Dijete i jedna osoba u pratnji mogu sudjelovati besplatno što uključuje dječju majicu, trkaću majicu i registraciju putem aplikacije AtlasGo
  2. Odrasle osobe s invaliditetom mogu sudjelovati u trkaćoj majici po simboličnoj cijeni od 30 kuna što uključuje trkaću majicu i registraciju za utrku uz aplikaciju AtlasGo
  3. Ako želite donirati za senzorne sobe odabirom jednog od startnih paketa prijavite se putem stranice www.mlijecnastaza.hr

Kako se prijaviti:

Svi zainteresirani mogu se javiti u Udrugu Srce osobno ili našim stručnim djelatnicama: Martini Bertović na broj tel. 0994344777 ili Jeleni Martan na broj tel. 0998143975

Više informacija potražite ovdje: https://bit.ly/3h6FPMP 

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška