Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

TEDx Manifestacija u Svetom Ivanu Zelini

Objavljeno: 16.04.2024 u 11:40
„Sve što radite u životu i na poslu, pokušajte raditi s puno ljubavi, potpunom predanošću, iskrenošću i dobrotom. Sve što radite, radite srcem, a manje glavom jer će vam se kad-tad vratiti jednakom mjerom.“

Dana 12.4.2024. u pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina, održan je šesti po redu TEDx event. Samom eventu nazočilo je čak sedam govornika, među kojima je bilo manje ili više poznatih lica iz svijeta glume, sporta i raznih poslovnih aspekata:

  1. Zlatan Zuhrić – Zuhra; glumac, komičar i televizijski voditelj
  2. Bojan Besak; tattoo artist i pirser, Sveti Ivan Zelina
  3. Dario Novak; docent kineziološkog fakulteta u Zagrebu
  4. Ivana Škrlec; diplomirana ekonomistica i poduzetnica, Tvrtka Altera, Sveti Ivan Zelina
  5. Bruno Pavić; član uprave tvrtki MAGDIS d.o.o. i NEVA d.o.o.
  6. Mario Dukarić; diplomirani novinar, djelatnik Večernjeg lista i radijski voditelj na Radio Zelina
  7. Aco Momčilović; završio smjer psihologije na filozofskom fakultetu u Zagrebu

 Svakako, posebno bismo naglasili i gđu. Petru Petrušić koja je ujedinila Republiku Hrvatsku te u mjesec dana prikupila 2,4 milijuna eura za liječenje svoje kćerkice Lave, a na ovom se TEDx-u obratila publici kroz video prikaz s obzirom da nije fizički mogla prisustvovati. Dijeljenjem svog iskustva poprilično je podigla emotivnu razinu publike i uvelike pridonijela ovom značajnom eventu.

 Svim govornicima zajednička tema bila je… a što drugo nego naravno: LJUBAV (Love is…).

 Svi navedeni su kroz svoje inicijalne teme, a vezane uz ljubav ukratko opisali kronologiju događaja podijelivši s publikom svoja iskustva iz područja glume, odgoja djece, samostalnog rada i vlastitog odrastanja. Kroz sve navedeno, podijelili su i izazove s kojima su se susretali i prepreke koje su prolazili da bi postali uspješni obrtnici, treneri, glumci, a prije svega uspješni ljudi. Zanimljivo je bilo čuti i ponešto o napretku umjetne inteligencije te njenim prednostima i manama, ali i budućnosti koja će istom biti obilježena.

Svakako, sva izlaganja i doprinos govornika bili su izuzetno zanimljivi, poučni i hvale vrijedni, a publiku su u potpunosti oduševili.

 

Glavna poanta ili poruka ovog „ljubavnog“ TEDx-a je da sve što radite u životu i na poslu pokušajte raditi s puno ljubavi, s potpunom predanošću, iskrenošću i dobrotom jer sve što radite, radite srcem, a manje glavom i to će vam se kad-tad vratiti jednakom mjerom.

NAPOMENA: Nekoliko fotografija preuzeto je sa facebook stranice TEDx Sveti Ivan Zelina

https://www.facebook.com/tedxsvetiivanzelina/?locale=hr_HR

Galerija

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce