Triple Innovations _ stipendija za srednjoškolce s invaliditetom

Objavljeno: 22.08.2023 u 15:47
Triple Innovations _ stipendija za srednjoškolce s invaliditetom
Natječaj za stipendiju namijenjen srednjoškolcima s invaliditetom za školsku godinu 2023/2024. U nastavku dijelimo tekst natječaja u cijelosti.

Sretni smo što možemo najaviti natječaj za stipendiju namijenjen srednjoškolcima s invaliditetom za školsku godinu 2023/2024. Stipendiju dodjeljujemo jednom iznimnom srednjoškolcu kako bismo podržali njegovo ili njezino obrazovanje i omogućili uspješan put prema budućnosti.

Osigurat ćemo jednu stipendiju u iznosu od 200 eura mjesečno, tijekom 10 mjeseci školske godine.

Formalni uvjeti:

• Redovni je učenik/ca srednje škole u Hrvatskoj
  • Ima utvrđen invaliditet rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i/ili rješenjem centra za socijalnu skrb o priznatom pravu na doplatak za pomoć i njegu, odnosno osobnu invalidninu i/ili nalazom i mišljenjem Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom o težini i vrsti invaliditeta
  • U trenutku prijave niti u planiranom periodu trajanja stipendije ne prima stipendiju ili drugi oblik potpore za školovanje ni od jedne druge tvrtke
  • Državljanin/ka je Republike Hrvatske

Molimo vas da priložite sljedeće dokumente u skeniranom obliku:

• Potvrda iz škole o vašem redovnom školovanju
  • Rješenje o invalidnosti ili sličan dokument koji potvrđuje vaš invaliditet
  • Potvrdu o priznatom pravu na doplatak za pomoć i njegu, odnosno osobnu invalidninu, ukoliko je primjenjivo

Pored formalnih uvjeta, sudionici natječaja trebaju ispunjavati i sljedeće sadržajne uvjete:

• Osvrt o značaju stipendije: Napišite osvrt u kojem opisujete što bi vam dodjela stipendije značila i na koji način će pozitivno utjecati na vaše daljnje obrazovanje. Osvrt može biti u obliku eseja, priče, video uratka, pjesme, fotografije, slike ili na drugi kreativan način koji vam najbolje odgovara. Ovo je prilika da izrazite svoje ambicije i ciljeve te kako bi stipendija doprinijela vašem razvoju.
  • Pismo preporuke: Molimo vas da dostavite pismo preporuke nastavnika/ice, profesora/ice, trenera/ice ili druge stručne osobe koja radi s vama i može svjedočiti o vašim osobinama, sposobnostima i postignućima. Pismo preporuke treba ukazivati na vaš trud, motivaciju i potencijal koji biste ostvarili uz podršku stipendije.

Prijave na natječaj šaljite na e-mail adresu stipendija@triple-innovations.com u razdoblju od 22. kolovoza do 11. rujna u 12:00 sati. Odluka o odabiru stipendista bit će objavljena 22. rujna te će odabrani kandidat ili kandidatkinja biti obaviješteni putem e-maila.

Ovom stipendijom želimo pružiti podršku iznimnim mladim osobama s invaliditetom, a mi se radujemo prilici da budemo dijelom vašeg obrazovnog putovanja prema uspjehu.