Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Udruga Srce na tribini "Zajedno u socijalnom partnerstvu"

Udruga Srce na tribini "Zajedno u socijalnom partnerstvu"
Udruga Srce Sveti Ivan Zelina sudjelovala je na tribini "Zajedno u socijalnom partnerstvu" u organizaciji Zagrebačke županije".

Udruga Srce Sveti Ivan Zelina sudjelovala je u ponedjeljak 2. prosinca 2019. godine na tribini „Zajedno u socijalnom partnerstvu“ u organizaciji Zagrebačke županije. Tribina je održana povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudskih prava u hotelu International.

Na tribini su prezentirani izazovi i mogućnosti za udruge u pogledu prijave projekata na EU fondove, kao primjer dobre prakse predstavljen je program „Zaželi - program zapošljavanja žena“ kojega provode gradska društva Crvenoga križa, a predstavljen je i „Vodič kroz socijalne usluge na području Zagrebačke županije“. Članovi Inkluzivnog kazališta Centra za odgoj i obrazovanje Lug iz Samobora izveli su predstavu „Tko pjeva zlo ne misli“.

Zamjenica župana Nadica Žužak govorila je o važnosti udruga civilnoga društva za kompletno društvo, a o europskim strukturnim i investicijskim fondovima i mogućnostima sufinanciranja projekata udruga civilnoga društva govorio je pročelnik za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Velimir Kokot, istaknuvši uspješne projekte u području zdravstva i socijalne skrbi.

Ravnateljica GDCK-a Sveti Ivan Zelina Branka Puhelek okupljene je upoznala s projektom „Zaželi – Osposobljavanje i zapošljavanje u Gradskom društvu Crvenoga križa Sveti Ivan Zelina“ u okviru kojega su zaposlene žene koje brinu o starijim i nemoćnim osobama. Projekt „Zaželi“ uz zelinski, provodi još 6 društava Crvenoga križa s prostora Zagrebačke županije, i to iz Vrbovca, Dugog Sela, Ivanić-Grada, Jastrebarskoga i Samobora.

 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška