Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

VI. Zelinska pješadijada i druženje s Udrugama

VI. Zelinska pješadijada i druženje s Udrugama
Od 2011. godine, Udruga Srce organizira Pješadijadu koja se održava u svrhu poticanja građana na fizičku aktivnost te ukazivanja na arhitektonske barijere s kojima se u našem gradu susreću osobe s invaliditetom.

U  subotu 30.9.2017. godine, održana je  šesta  Zelinska pješadijada.  Svi sudionici okupili su se ispred  Kuće podrške Srčeko  gdje su na početku sve okupljene pozdravili predsjednica Udruge Srce, gospođa Đurđa Penava te gradonačelnik Svetog Ivana  Zeline, gospodin Hrvoje Košćec.

Posebnost  ovogodišnje pješadijade  kao i prethodne je u tome što su se Udruzi Srce priključile njene prijateljske udruge: Udruga Sunce iz Ludbrega, Udruga Sunce  Novi Marof , udruga Mali princ Đurđevac, udruga  Sveta Ana  Lobor, Udruga Maslačak  Križevci   i  Udruga invalida Križevci.

Na našem putu od Kuće podrške Srčeko do društvenog doma  Topličica, gdje se održalo druženje  udruga, priključila nam se nekolicina građana, a čitav put smo prošli uz pratnju zelinske policije.

Po dolasku  u Topličicu, svi smo se osviježili krafnama, sokom i vodom, a zatim   je usljedilo natjecanje u raznim zabavnim igrama u kojem je pobjedu odnijelo Ludbreško Sunce.

Nakon igara uslijedio  je svečani  ručak,  prije kojeg su svim sudionicima uručeni prigodni bedževi koje su izradili sami članovi Udruge Srce u okviru kreativnih radionica koje su sastavni dio programa Poludnevni boravak i Klub Srce.

Posebno dirljiv trenutak ovog druženja bio je kada je predsjednica Đurđa Penava u ime čitave Udruge, našoj članici Mariji Kotarski koja je postala magistra španjolskog jezika, uručila prigodan poklon.

Poslje Marijine zahvale uslijedio je zabavno - glazbeni program za kojeg je i ovog puta bio zadužen uvijek neumorni dvojac Mario Hleb i Stjepan Poldrugač  koji  je sve okupljene digao na noge te nam i ovoga  puta priredio vrhunsku zabavu.

 

Pripremio: Tomislav Nedelić, član udruge Srce

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce