Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA „OD 15 DO 115“

ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA „OD 15 DO 115“
U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina 10.2.2023. održana je završna konferencija EU projekta “Od 15 do 115“. - program socijalnog uključivanja mladih i osoba starijih od 54 godine. Projekt se provodio u trajanju od 24 mjeseca, a ukupna vrijednost bila je 2.885.076,90 kuna.

Projekt se provodio u partnerstvu s Gradom Sveti Ivan Zelina i „Srce“ – Udruga djece

s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

 

Izlagači konferencije bili su:

Vesna Bičak Dananić – Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina

Hrvoje Koščec – Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline

Đurđa Penava – Predsjednica Udruge srce

Marija Dugac – Voditeljica projekta

Ema Skopin – Koordinatorica projekta

Petra Kolman – Administratorica projekta

Marija Kotarski – Izvoditeljica aktivnosti na projektu, te sudionici projekta: Zlatko Pinjgać, Štefica Horvatić, Petra Škrlec, Tomislav Nedelić, Petra Dorotić, i Anđelko Žagar

 

U samom uvodu uslijedio je pozdravni govor ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta gospođe Vesne Bičak Dananić uz kratku prezentaciju pojedinih aktivnosti navedenog projekta te je izrazila zadovoljstvo partnerstvom sa Udrugom Srce i zahvalila svim polaznicima projekta na iskazanom interesu za mnoge aktivnosti na kojima su sa velikom voljom sudjelovali. Na poseban način zahvalila se svim djelatnicima Učilišta na njihovom velikom angažmanu oko projekta.

Predsjednica Udruge Srce gospođa Đurđa Penava istaknula je kako je jako sretna zbog odlične suradnje Udruge Srce te postignutim rezultatima projekta “Od 15 do 115“ ali i kako je projektom jako zadovoljna i kao majka djevojke s invaliditetom koja se rado uključivala u aktivnosti.

 Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline gospodin Hrvoje Koščec čestitao je Udruzi Srce i Pučkom Otvorenom Učilištu na odličnim rezultatima projekta “Od 15 do 115“ pohvalio sve polaznike i izvoditelje aktivnosti, izrazivši nadu za nastavkom projektnih aktivnosti i u budućnosti.

 Voditeljica projekta “Od 15 do 115“ gospođa Marija Dugac istaknula je kako je glavni cilj ovoga projekta bio zajednici ponuditi nešto novo i inovativno te potaknuti građane na sudjelovanje u brojnim edukativnim, korisnim i zabavnim aktivnostima. Navodi i kako je projekt u tome i uspio.

U nastavku je slijedilo pojedinačno izlaganje predstavnika ciljanih skupina projekta.

Prvi se predstavio gospodin Zlatko Pinjagić istaknuvši da se uključio u aktivnost učenja njemačkog jezika i rukovanja pametnim telefonom,  gospođa Štefica Juretić uključila se u radionice plesa i tjelovježbe,  Petra Škrlec koja se uključila u više aktivnosti, a s najvećim interesom u likovne radionice. Tomislav Nedelić sudjelovao je na dramskoj radionici te istaknuo kako mu se  u projektu najviše svidjela zajednička suradnja osoba s invaliditetom i osoba bez invaliditeta. A kakva su bila iskustva mladih osoba u projektu čuli smo od polaznice   Petre Dorotić koja je sudjelovala u tečajevima heklanja i šminkanja. Na samom kraju se  predstavio Anđelko Žagar polaznik radionice za nezaposlene istaknuvši da mu je radionica bila od velike koristi jer je zahvaljujući njoj i projektu neoviSAN dobio priliku za zapošljavanje u udruzi Srce.

Galerija

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce