Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije
Edukacija se provodi u sklopu projekta "Osobni asistent" financiran iz Europskog socijalnog fonda.

U ponedjeljak, 24. travnja u prostorijama Udruge Srce održana je edukacija korisnika usluge osobne asistencije. Na edukaciji koja se održavala u suradnji s SOIH-om - Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske sudjelovali svi korisnici usluge te pojedini članovi obitelji.

Tijekom edukacije sudionici su upoznati sa svim važnim temama i pojmovima vezanim za korištenje usluge osobne asistencije te uspješno provođenje ovog projekta. Budući da će se usluga asistencije provoditi na razdoblje od 23 mjeseca dio edukacije bio je usmjeren i na moguće teškoće koji se mogu pojaviti u odnosu između korisnika, osobnog asistenta i članova obitelji te njihovo rješavanje. Na edukaciji su sudjelovali i voditeljica projekta Jelena Kovačević te koordinatorica asistenata Nikolina Sičaja.

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije provodi se u sklopu projekta Udruge Srce „Osobni asistent“ koji financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a koji se provodi od 28.3.2017. do 28.3.2019. godine i kojim je usluga asistencije osigurana za 9 korisnika.

 

 

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška