Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Završna konferencija Zajedno jači

Objavljeno: 23.12.2015 u 15:53
Završna konferencija Zajedno jači
U Svetome Ivanu Zelini, u petak 4.12.2015. održana je završna konferencija još jednog EU projekta „Zajedno jači“.

         U Sv.Ivanu Zelini, u petak 4.12.2015. održana je završna konferencija još jednog EU projekta „Zajedno jači“ kojeg uspješno provodi Udruga Srce zajedno s partnerima na projektu Udrugom SVETA ANA Lobor, Udrugom Mali princ Đurđevac, Udrugom „Maslačak“ Križevci i Udrugom Sunce Novi Marof. Predstavljanju rezultata projekta prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju mr.sc. Josip Kraljičković ispred Zagrebačke županije, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline g. Hrvoje Košćec te predstavnici svih partnera i suradnika na projektu kao i članovi iz pet lokalnih zajednica.

         Rezultati ostvareni aktivnostima projekta „Zajedno jači“ zbog velikog interesa sudionika u projektnim aktivnostima veći su od očekivanih rezultata projekta. Od očekivanih 45, educirano je 64 zaposlenika i roditelja djece s teškoćama i osoba s invaliditetom/voditelja organizacija civilnoga društva iz 5 organizacija civilnoga društva s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga kroz 7 radionica.

 

Također osim educiranih organizatora volontiranja očekivano je 60, a ukupno je educirano 110 volontera 5 organizacija civilnoga društva iz 5 gradova za aktivno uključivanje u život zajednice. Planirano je i informirati 75 predstavnika lokalne samouprave i javnih ustanova, a ostvareni rezultat je informirano 84 članova lokalne zajednice o mogućnostima i ulozi organizacija civilnoga društva u njihovoj zajednici. Aktivnostima ovog projekta doprinijelo se razvoju i jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva te jačanju suradnje s institucijama i lokalnom zajednicom.

 

       Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta je 650.980,80 kn u trajanju od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine.

 

Galerija

Povratak

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce