Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Sporazum o razvoju inkluzivne suradničke lokalne zajednice

U srijedu, 30.9.2020. godine, potpisan je Sporazum o razvoju inkluzivne suradničke lokalne zajednice.

Rezultat je to višegodišnje suradnje Udruge Srce u stvaranju inkluzivne zajednice s gradom Sveti Ivan Zelina, općinom Bedenica, DV Proljeće, DV Tintilinić, OŠ D.Domjanića, OŠ K.Š. Đalskog, SŠ D. Stražimira, CZSS Sv.I.Zelina, te Domom za odrasle osobe "Skupnjak".

Realizacijom ovog sporazuma, kroz princip uzajamnog dogovaranja, razumijevanja i zajedničkog djelovanja na unapređenju jednakog pristupa svakom članu lokalne zajednice te provedbu ciljanih aktivnosti doprinijet će se ublažavanju i uklanjanju stereotipnih uvjerenja te prevenciji stigmatizacije djece s teškoćama i njihovih obitelji, utjecat će se na razvoj svijesti lokalne zajednice o značaju inkluzije te na kvalitetu odgojno obrazovnog rada. Također, unaprijedit će se dosadašnji mehanizmi podrške obiteljima, prije svega roditeljima i skrbnicima kako bi inkluzivna praksa imala što veći pozitivan učinak na dijete, obitelj i zajednicu.


Sporazum o razvoju inkluzivne suradničke lokalne zajednice

Za provedbu ove aktivnosti angažiran je vanjski suradnik Darko Kobetić, prof.reh., u okviru projekta "Podrška u zajednici" koji financira Zagrebačka županija.

Izvori financiranja

Članstva Udruge Srce