Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Hodočašće Udruge Srce u Mariju Bistricu

Hodočašće Udruge Srce u Mariju Bistricu
U nedjelju, 8. rujna 2019. godine, članovi, volonteri i zaposlenici Udruge SRCE posjetili su svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

"Stvarnu vrijednost može dati samo nošenje križa, riječ pretvorena u djelo… a za to je potrebna ustrajnost, odlučnost i prihvaćanje one cjelovitosti koju stvara samo ljubav koja može izdržati najveće kušnje.“ - rekao je kardinal Josip Bozanić na svetoj misi u Mariji Bistrici gdje je na tisuće vjernika u nedjelju 08. rujna slavilo blagdan Male Gospe.

Svetoj misi prisustvovali su i članovi, roditelji, zaposlenici i volonteri Udruge Srce i pronašli smo se u riječima koje je izrekao kardinal u propovijedi, a koje ujedno odašilju i snažnu poruku, svima nama. Zahvalili smo našoj dragoj Majci Božjoj na ljubavi koju nam daje, blagosti i snazi, na idejama, radu i ostvarenim ciljevima, na zajedništvu, na sreći koju stvara samo snaga duha i ljubav prema bližnjima.

Zahvalili smo našoj Majci što smo mi, koji smo prije sedam godina otvorivši vrata Kuće Srčeko, otvorili novo poglavlje Udruge Srce, što mi koji smo prije petnaest godina sastavši se kao izgubljeni i pritisnuti teškim križem, danas se osjećamo kao oni koji su nekom zaslugom odabrani da stvaraju dio povijesti i budu potpora mnogim „križevima“.

Ovo je bilo sedmo zavjetno hodočašće Udruge Srce u Mariju Bistricu kojim ujedno obilježavamo godišnjicu otvorenja Kuće Srčeko. Snaga ovog hodočašća nije samo u nama „starima“ koji smo tu svake godine, nego i u onim novima, koji se iz godine u godinu priključuju Udruzi Srce, kao članovi, volonteri, zaposlenici… uče o povijesti Udruge, prihvaćaju i poštuju.

I na ovakav dan svi smo zajedno, jedan za drugoga i sa istim mislima. U molitvi oko oltara, zavjetnoj procesiji i na svetoj misi u svetištu Majke Božje Bistričke, zahvalili smo se i zamolili Gospu da i nadalje bude uz nas kao naša zaštitnica.

Odlazak na Bistricu ne bi bio potpun bez tradicionalnog druženja pod šatorom, uz odojka, muziku i dobrog društva…

                                                                

Upravni odbor Udruge Srce

Galerija

Donatori

Pravni okviri

Medijska podrška